*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Personellere Mobbing Uygulandı İddiası  (Okunma sayısı 1294 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Personellere Mobbing Uygulandı İddiası
« : Şubat 16, 2014, 03:41:28 ÖÖ »
Engelli Personellere Mobbing Uygulandı İddiası



Çanakkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Ali Sinan Uslu’nun engelli sağlık personeline mobbing uygulamasına tepki gösteren diğer engelli sağlık personelinin cezası zemin katta camı ve havalandırması olmayan odaya atılmak oldu.
 
Çanakkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Ali Sinan Uslu’nun engelli personele mobbinge uygulaması tepki çekti. Hastanede çalışan beş engelli personelden birisi, geçirmiş olduğu rahatsızlığından dolayı stres derecesi yüksek olan mutemetlik (para taşıyan) görevinin değiştirilmesi talebi ile Ali Sinan Uslu’ya başvurdu. Başvuruya “Ya kurum dışında çalışırsın ya da burada” yanıtını verdi. Diğer engelli çalışan Tolga Önver ise arkadaşının uğradığı muameleye destek vererek itiraz da bulundu.
 
DESTEK OLDUN CEZASI!
 
Engelli arkadaşına destek veren, mobbinge uğrayan görme engelli Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube üyesi Tolga Önver, “Benim kadrom Çanakkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde, yaklaşık 7-8 aydır da burada çalışıyorum. Hastanenin Müdürü Uslu’nun sekreterliğini yapıyordum. Görev değişikliği talep eden arkadaşıma destek olduğum için internetim kesildi. Sebebini sorduğumda Uslu, ‘Git kendine yer bul’ dedi. Zemin katta çalışma şartlarına uygun olmayan, camı ve havalandırması bulunmayan bir yerde görme engelli çalışana hiçbir iş güvenliği önlemi alınmadan orada çalışacaksın denildi. Engelli olduğumuz için işe yaramaz insan muamelesi görüyoruz” diye konuştu.
 
“Bu uygulamayı kınıyorum”
 
Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, devletin engelli kadrolarıyla devlet memurluğuna aldığı ve pozitif ayrımcılık yapılması gereken engelli sağlık çalışanlarına yapılmak istenen bu uygulamayı kınadığını söyledi. Çavdar: “Toplu taşıma araçlarıyla işe gelmeye çalışan engelli arkadaşlarımızın 10-15 dakika işe geç gelmiş olmaları işleri aksatmış mıdır veya o gün işe sadece geç gelen ve kendisinden savunma istenen başka bir çalışan var mıdır diye buradan kendilerine soruyorum”.
 
14.02.2014 - Birgün


Anahtar Kelimeler : Şûra Eskiden dünyada, görünüşüyle dağınık.Ama iç dünyaları derli toplu insanlar vardı.