*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Manisa'da Engelli Öğrencinin Akülü Tekerlekli Sandalyesi Çalındı  (Okunma sayısı 1256 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Manisa'da Engelli Öğrencinin Akülü Tekerlekli Sandalyesi Çalındı

Manisa’da engelli bir öğrencinin akülü tekerlekli sandalyesi, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından çalındı. İl Özel Idaresi tarafından kısa bir süre önce hediye edilen sandalyenin çalınması, doğuştan yürüme engelli 19 yaşındaki Cemil Oğuzhan Inci'nin hayallerini yıktı.

Liseyi dışarıdan okuyan Cemil’in akülü arabası, Yarhasanlar Mahallesi 2323 Sokak'taki Pekar Apartmanı'nda bulunan evlerinin önünden, kilitli olmasına rağmen çalındı. Oğlunun doğuştan yürüme engelli olduğunu söyleyen annesi Sultan Ince, daha önceden tekerlekli sandalye kullandığını, akülü olanın ise kısa bir süre önce Il Özel Idaresi tarafından hediye edildiğini söyledi. Apartmanın içinde kilitli olarak duran akülü arabanın dün akşamüzeri çalındığını dile getiren anne Ince, “Araba kilitliydi. Büyük bir ihtimalle kucaklayarak götürmüşler. Oğlum akülü arabasının çalınmasına çok üzüldü. Cana geleceğine mala gelsin dedim. Bulunacağını tahmin etmiyoruz ama inşallah bulunur.” dedi.

Akülü arabasının çalınmasına çok üzüldüğünü söyleyen Cemil Oğuzhan Inci de, “Daha yeni gelmişti. O benim elim ayağım olacaktı. Havaların düzelmesini bekliyordum, onunla tek başıma, kimseye muhtaç olmadan dışarı çıkabilecektim, gezebilecektim ama maalesef akülü arabamı çaldılar. Çalındığını öğrenince şoke olduk. Hiç böyle bir şey beklemiyordum. Eğer çalanlar benim gibi bir engelliye vereceklerse çok üzülmem ama çalıp da başka amaçlar için kullanacaklarsa yazıklar olsun. Onları Allah’a havale ediyorum. Bulunmasının çok zor olduğunu söylüyorlar ama inşallah bulunur da ben de akülü aracımla dışarı çıkabilirim, dolaşabilirim, gezebilirim.” diye konuştu.

24.01.2014 - Cihan

Anahtar Kelimeler : Kayseri Engelliler ve Aileleri Derneği