*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Curling Takımı'nın Tek Engeli "Para"  (Okunma sayısı 1539 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Curling Takımı'nın Tek Engeli "Para"
« : Ocak 13, 2014, 02:30:44 ÖS »
Curling Takımı'nın Tek Engeli "Para"



Türkiye'de ilk olarak Erzurum'da kurulan Bedensel Engelliler Curling Takımı'nın Slovakya'daki yarışlara katılmak için 6 bin liraya ihtiyacı var.
 
Kasım ayında kurulan Bedensel Engelliler Curling Takımı'nın biri bayan 4 engelli sporcusu, deneyimli antrenörler eşliğinde Erzurum Curling Arena'da, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da yapılacak olan özel turnuvanın hazırlıklarını tamamladı.
 
Bedensel Engelliler Curling Takımı kaptanı Gökhan Seven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk olarak engelli curling takımının Erzurum'da kurulduğunu anımsatarak, takım olarak bu spor dalında bütün antrenmanlarını ciddi bir şekilde tamamladıklarını ve arkadaşlarının büyük bir özveriyle antrenmanlara tüm engellere rağmen devam ettiklerini söyledi.
 
"Sadece 6 bin lira lazım"
 
Curlingin çok zevkli ve güzel bir spor dalı olduğunu ifade eden Seven, bu sporu yaparken engellerinden dolayı büyük zorluklar çektiklerini belirtti. Seven, bütün zorluklara rağmen ailelerinden ve işlerinden büyük ödün vererek, bu sporu yapmak için bütün zorlukları aştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
 
"Şubat ayında Slovakya'nın başkenti Bratislava'da yapılacak olan özel turnuvaya hazırlandık. Tüm hazırlıklar ve malzemelerimiz hazır. Arkadaşlarımızla kendimizi bu turnuvaya hazır hale getirdik fakat bazı problemlerle karşılaştık bunun aşılması için sporseverlerden yardım bekliyoruz. Bu sporda biz her engeli aştık ama önümüze bir engel daha çıktı bu bir kaldırım, bir duvar değil. Bu sadece maddi bir engel. Arkadaşlarımızla bütün engelleri aştık fakat bu turnuvaya katılmak için bizden bir miktar para istendi. Sadece 6 bin lira lazım. Eğer bu parayı 14 Ocak'a kadar veremezsek bu müsabakaya katılamayacağız."
 
Seven, bu yarışmanın kendileri için önemli olduğunu belirterek, 21-23 Ocak'ta Bratislava'da yapılan müsabakaya katıldıkları taktirde, dünya, Avrupa ve paralimpik daldaki rakiplerini görüp onları daha yakında tanıma imkanı bulacaklarını vurguladı.
 
"Tüm Spor Severler Destek Versin"
 
Kendi imkanlarıyla bu parayı bulamayacaklarını vurgulayan Seven, "Biz bu müsabakalar için bir sponsor bulamadık ama bu dalda çok emek verdik. Bütün spor severlerden destek bekliyoruz. Bizim bu çığlığımıza kulak versinler. Çünkü bu Erzurum'un tanıtımı ve bu sporun Erzurum'da gelişmesi için önemli bir adım olacaktır. Eğer 14 Ocak tarihine kadar bu parayı bulamazsak tüm emeğimiz boşa gidecek" şeklinde konuştu.
 
13.01.2014 - AA


Anahtar Kelimeler : KAYSERİ KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLARA YARDIM DERNEĞİ: GÜLÜK, melikgazi , Kayseri