*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Karanlıkta Diyalog ile Görme Engelliler Rehberliğinde Yaşam  (Okunma sayısı 1270 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Karanlıkta Diyalog ile Görme Engelliler Rehberliğinde Yaşam



7 milyon insanın denediği "Karanlıkta Diyalog" etkinliği İstanbul'a geldi. Görme engelli rehberler eşliğinde yapılacak projenin ilk katılımcısı Ceyda Düvenci olacak.
 
Dünyada 130 kentte 7 milyondan fazla insana "dokunmuş" Dialogue in the Dark (Karanlıkta Diyalog) deneyimi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TTNET ana sponsorluğu ve Dünya Göz Hastanesi'nin stratejik iş ortaklığında Türkiye'de ilk kez izleyiciyle buluşuyor. 1988'den beri sergi ve workshoplar yapan Dialogue in the Dark, aralarında İsrail, Avusturya ve Almanya'nın da bulunduğu 15 ülkede kalıcı "Diyalog Müzesi"ne dönüşmüş durumda. Türkiye'de "Dialogue in the Dark İstanbul" adıyla yürütülen projenin hedefi ise kalıcı bir Diyalog Müzesi'ni İstanbul'da da hayata geçirmek. Cuma günü İstanbul Gayrettepe Metrosu'nda başlayacak etkinliği ilk kez oyuncu Ceyda Düvenci deneyimleyecek. Katılımcılar, "Karanlıkta Diyalog İstanbul" kurucu ortağı Hakan Elbir'le birlikte 25 görme engelli rehber eşliğinde karanlık ortamda İstanbul'u görme duyularını kullanmadan yeniden keşfedecek.
 
İLETİŞİM KÖPRÜLERİ KURUYOR
 
Dialogue Social Enterprise'ın kurucusu Andreas Heinecke, bu fikri Almanya'da bir radyoda çalıştığı dönemde buldu. Görme engelli bir gence radyoculuk eğitimi veren Heinecke, onun görenlerin sahip olmadığı birçok özellik taşıdığını ve kendisine hayatla ilgili birşeyler öğrettiğini fark etti. Diğer bir deyişle görme engelli bir insan, Heinecke'nin "gözlerini açtı" ve onun farklılıkların ötesine geçerek neler yapılabileceğini düşünmesine neden oldu. Bu deneyimin olağanüstü olduğunu kavrayan Heinecke o günden beri kendini, insanların iletişiminde köprüler kurmaya adadı.
 
16.01.2013 - Sabah


Anahtar Kelimeler : KAYSERİ BEDENSEL ENGELLİLER GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ: ÖRNEKEVLER, kocasinan Kayseri