*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bayburt'ta Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Toplantısı Yapıldı  (Okunma sayısı 1201 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bayburt'ta Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Toplantısı Yapıldı



Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından erişilebilirlik izleme ve denetleme komisyonu ilk toplantısı Valilik Toplantı salonunda yapıldı.
 
Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyon Üyeleri, Vali Yardımcısı Abdülhamit Karaca Başkanlığında Valilik toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala ve diğer komisyon üyeleri katıldı.
 
"5378 Sayılı Engelliler Kanununun 2. ve 3. maddelerine dayanarak çıkartılan 20 Temmuz 2013 tarih ve 28713 sayılı resmi gazetede yayınlanan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği gereği Bayburt'taki Kamu Kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmi yapılar ile mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanlarının, ayrıca gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapılar ile belediyeler tarafından şehir içinde sunulan ya da denetlenen toplu taşıma hizmetlerinden yararlanan engellilerin de erişilebilirliğinin sağlanması, izlenmesi ve denetlenmesi için komisyon kuruldu".
 
Vali Yardımcısı Abdülhamit Karaca; "5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun gereği çıkarılan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği uyarınca tüm kamu binalarının, açık alanların ve parkların, toplu taşıma araçlarının engelli vatandaşlar için rahatlıkla ulaşılabilir olması için gerekli tüm çalışmaların yapılarak, denetlenmesi gerektiği" vurgusunda bulundu.
 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala'nın komisyon üyelerine süreç ve Erişilebilirlik hakkında genel bilgiler verdiği toplantıda, komisyonun görev, sorumluluk ve yetkileri hakkında bir sunum yaptı.
 
Hazırlanacak olan Denetleme ve İzleme programının hayata geçirilmesi ve programda yer alan kamu binalarının İzleme ve Denetleme programına göre ayrı ayrı denetime tabi tutulmasına, denetime tabi tutulan kamu binalarının sorumluluklarını yerine getirmeleri aksi taktirde yaptırımların olacağı, yapılacak çalışmaların bu toplantılarda değerlendirilmesi hususlarında karar alındı.
 
14.01.2014 - İHA


Anahtar Kelimeler : KAYSERİ EL SANATLARI DERNEĞİ: HUNAT, melikgazi , Kayseri