*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Biz Engellileri Seçimden Seçime Hatırlıyorlar  (Okunma sayısı 1149 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Biz Engellileri Seçimden Seçime Hatırlıyorlar
« : Ocak 13, 2014, 02:16:22 ÖS »
Biz Engellileri Seçimden Seçime Hatırlıyorlar



Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Rahim Esgi, başta Büyükşehir Başkanı Mustafa Akaydın olmak üzere hiç bir yerel yöneticinin görme engelli vatandaşların yaşadığı sorunlara çözüm üretmediğinden yakındı ve "Bizi seçimden seçime hatırlıyorlar" dedi.
 
Körler Derneği Şube Başkanı Ezgi başta Akaydın olmak üzere hiç bir yerel yöneticinin görme engelli vatandaşların yaşadığı sorunlara çözüm üretmediğinden yakındı Görme engelli vatandaşların kaldırımda yürümek ya da trafik ışıklarından karşıya geçmekte büyük sıkıntılar çektiğini dile getiren Altı Nokta Körler Demeği Antalya Şube Başkanı Rahim Ezgi, yerel yöneticilerin hizmetlerinde özürlülerin ikinci sınıf vatandaş yerine konulduğunu, yaşadıkları sorunların çözümü için hiç bir çalışma yürütülmediğini söyledi. Rahim Ezgi, kentte yaşayan görme engellilerin toplu ulaşım araçlarında hakarete uğradığını da ileri sürdü. Toplu ulaşımdan ücretsiz veya indirimli yararlanması gereken görme engellilerin bazı kendini bilmez minibüs şoförlerinin 'bedavacı', 'sizi bedava taşımak zorunda mıyız", 'bedavacılar geldi' şeklinde hakaretlerine maruz kaldığını iddia eden Rahim Ezgi, "Şoförler artık engelliye dayılanmaya başladı" dedi.
 
Seçimden Seçime Hatırlıyor
 
Şoförlerin hakareti yüzünden engellilerin toplum içinde rencide edilip aşağılandığını ifade eden Rahim Ezgi, "Büylikşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın bizleri seçimden seçime hatırlıyor. Kaç defa kendisinden randevu istememize rağmen bir kez bile bizi kabul etmedi.
 
Seçim öncesinde bizlere verdiği vaatleri de hiç yerine getirmedi." Ezgi, "Engellilere talep etmedikleri halde ödül diye verilen bir takım haklar, insan olduğu için verilmesi gereken hakları gölgelememeli" diye konuştu. Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde hazırlıkları sürdürülen 5378 sayılı Özürlüler Yasası'nın bazı maddelerinin engelliler lehine düzeltilmesi de istendi.
 
13.01.2014 - Antalya Gazete Bir


Anahtar Kelimeler : KAYSERİ ATLISPOR KULUBÜ DERNEĞİ: GÜLÜK, melikgazi , Kayseri