*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler En Çok Çağrı Merkezi Sektörünü Tercih Ediyor  (Okunma sayısı 1165 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelliler En Çok Çağrı Merkezi Sektörünü Tercih Ediyor
« : Aralık 10, 2013, 03:49:34 ÖÖ »
Engelliler En Çok Çağrı Merkezi Sektörünü Tercih Ediyor



Engellilerin istihdamı için yapılan projeler ve devlet teşvikleri, şirketlerin daha fazla engelli personel istihdam etmesini olumlu yönde etkiledi.
 
Yenibiris.com'un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için yaptığı araştırmaya göre engellilerin en çok iş aradığı sektör çağrı merkezi olurken, en çok iş fırsatı sunan sektörün ise perakendecilik-toptancılık olduğu ortaya çıktı.
 
Son yıllarda engellilerin istihdamı için yapılan projeler ve devlet teşvikleri, şirketlerin biraz daha fazla engelli personel istihdam etmesini olumlu yönde etkiledi.
 
Yenibiris.com'un 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe yönelik yaptığı araştırmada, engelli ilanlarının bu yıl 2012'ye nazaran yüzde 8 arttığı tespit edildi. Yenibiris.com'un verilerine göre, en çok engelli personelin arandığı pozisyon çağrı merkezi müşteri temsilciliği olurken, en çok çalışmak istediği sektörün de yine çağrı merkezi olduğu ortaya çıktı. Perakendecilik–toptancılık sektörü ise engelli çalışanlar için en fazla iş imkanı sunan sektör. Şirketlerde engelli çalışanlar için çeşitli çalışma alanları olsa da kurumlar en çok bu çalışanları operasyon alanında istihdam ediyor.
 
Buna göre, engellilerin en çok arandığı ilk üç pozisyon çağrı merkezi müşteri temsilcisi, santral görevlisi ve ofis elemanı olurken; en çok çalışmak istediği ilk üç sektör de çağrı merkezi, bilişim ve banka-finans olarak sıralandı.
 
Engellilerin başvurdukları sektörlerde en çok çalışmak istediği pozisyonlar, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, satış danışmanı ve müşteri temsilcisi olarak sıralanıyor. En çok arandığı sektörler ise perakendecilik-toptancılık, çağrı merkezi ve hizmet.
 
Engellilere Yatırım Arttı
 
Geçtiğimiz aylarda İŞKUR da, engelli bireyleri toplumsal hayata kazandırmak ve istihdam edilmesine katkı sağlamak amacıyla sivil toplum kuruluşlarının sunduğu projelerden kabul edilenlere destek vereceğini açıkladı. Bu amaçla 4,2 milyon TL kaynak tahsis eden kurum, bu kaynağı engelli bireylere meslek edindirmek için harcayacak ve toplamda 1600 engelli bu fırsattan yararlanabilecek. Ayrıca eğitim süresince kursiyerlerin 20 TL'lik zorunlu gideri ile sigorta primleri de İŞKUR tarafından karşılanacak.
 
 
03.12.2013 - Haberler.com


Anahtar Kelimeler :  mustafa emin oglu anadolu lisesi KAYSERİ-MELİKGAZİ Melikgazi Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi