*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İlayda Demirbaş Engellerini Aşarak Altın Madalya Kazanmayı Sürdürüyor  (Okunma sayısı 1922 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İlayda Demirbaş Engellerini Aşarak Altın Madalya Kazanmayı Sürdürüyor



Bedensel engelli 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi İlayda Demirbaş, engellerini aşarak katıldığı yüzme şampiyonalarında altın madalya kazanmayı sürdürüyor.
 
Sağ kolu dirsek altından olmayan İlayda Demirbaş, yüzme sporuna geçen yıl ailesinin isteğiyle başladı. Bu süre içerisinde yüzme antrenörleri Zafer Uğursal ve Mustafa Erhan Eriş, İlayda'yı topluma
 
İlk zamanlarda yüzmekten hoşlanmayan genç sporcu, sonra yüzme antrenörlerinin ve ailesinin desteğiyle çalışmalarına devam etti. Geçen yıl katıldığı şampiyonalarda 5 madalya kazanan İlayda'nın hedefinde ise bu yıl yapılan Engelliler Kısa Kulvar Türkiye Yüzme Şampiyonasında hem derecesi biraz daha öne çekmek hem de altın madalyaları kazanmak vardı. İlayda, yaz döneminde antrenörleri gözetiminde yılmadan çalışarak, Kısa Kulvar Türkiye Yüzme Şampiyonasında 50, 100 serbest ve 100 metre sırtta Türkiye birincisi olarak şampiyonaya damga vurdu.
 
"Benim gibi engeli olan arkadaşlarıma el uzatacağım"
 
Başarılı sporcu İlayda Demirbaş, yaptığı açıklamada, geçen ay yapılan şampiyonada 50, 100 serbest ve 100 metre sırtta yarıştığını anlattı. Şampiyonaya iyi hazırlık dönemi geçirerek hazırlandığını belirten İlayda, 3 yarışta 3 altın madalya kazandığını ve dereceleri 5'er saniye öne çektiğini söyledi. Genç sporcu, şöyle devam etti:
 
"Uzun yıllar yüzme sporuyla ilgileneceğim. Engelim spor yapmama engel değil. Kendimi engelsiz gibi hissediyorum. Benim gibi engeli olan kişiler de yüzme sporuna katılmalı. Benim ellerimden tutanlara teşekkür ediyorum. Ben de ileriki yıllarda benim gibi engeli olan arkadaşlarıma el uzatacağım ve onların sporla hayata tutunmasını sağlayacağım. Benim en büyük hayalim her zaman söylediğim gibi milli takıma girmek ve olimpiyatlarda yarışmak."
 
Yüzme antrenörü Mustafa Erhan Eriş de sporcusunun çok zoru seven bir yapıya ve başarmayı her şeyden çok isteyen azimli bir kişiliğe sahip olduğunu ifade etti. Öğrencisinin yüzmede adından çok bahsettireceğine inandığını dile getiren Eriş, şöyle konuştu:
 
"Yaz döneminde haftanın her günü antrenman yapıyoruz. Kış döneminde ise haftada 4 gün yoğun bir çalışma tempomuz var. Engelliler spor yapamaz diye bir şey yok. Herkes spor yapabilir. Bunun için de İlayda, Denizli'de çok büyük örnek oldu ve başarılı olunabileceğini gösterdi, bu konuda çok büyük yol kat etti. Başlangıçta kendisini ifade edemeyen, zor iletişim kurabilen bir yapısı vardı. Şimdi ise kendini aştı, çok rahat iletişim kurabiliyor ve en büyük artısı da okul yaşantısında çok büyük etkisi oldu. Onun arkasında da yüzme sporuna başlayan çocuklar oldu."- AA


Etiketler : Doğumsal anomali, travma, kanser ve/veya kanser ameliyatına bağlı olarak normal yüz anatomisinin aşırı bozukluğu 30 Burun ve sinüs boşluğuna açılma ile birlikte maksilla’nın kısmi kaybı medial duvara ilaveten veya medial duvar dışında bir duvarının kaybı 35 Cerrahi veya travma sonucu