*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Destek Özel Eğitim Hizmetlerinin Verimliliğinin Araştırılması Projesi  (Okunma sayısı 1634 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Destek Özel Eğitim Hizmetlerinin Verimliliğinin Araştırılması Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılı kapsamında Türkiye genelinde “Destek Özel Eğitim Hizmetlerinin Verimliliğinin Araştırılması Projesi” (DESÖP) çerçevesinde sürdürülen özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile ilgili proje çalışmaları kapsamında 7-8 Ekim 2013 tarihinde Ankara Bilkent Otel ve Kongre merkezinde bir çalıştay gerçekleştirilecektir.

İkincisi gerçekleştirilecek olan çalıştayda proje çerçevesinde yapılan araştırmada uygulanan veri seti bulgularının taraflarla paylaşılması ve bulgular üzerinde yeni özel eğitim ve rehabilitasyon merkez modelinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

“Destek Özel Eğitim Hizmetlerinin Verimliliğinin Araştırılması Projesi” (DESÖP) ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerinin işleyişlerinin ve işlevlerinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Niteliksel ve niceliksel verilerden oluşan betimsel bir araştırma olarak tarama modelinde gerçekleştirilen araştırmada , ailelere, yöneticilere, kurucu ve kurucu temsilcilerine, eğitimcilere, yardımcı personele ve farklı meslek uzmanlarına nitel ve nicel veri toplama araçları geliştirilmiş ve uygulanmıştır.

Araştırma kapsamında;

- Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerinin:  eğitim programlarına;

- Fiziksel durumu ve yönetsel yapısına;

- Tanılama, yönlendirme ve yerleştirme işlevlerine;

- Destek özel hizmetlerine ve tıbbi rehabilitasyon işlevine;

- Aile memnuniyetine yönelik değerlendirmeler yapılmıştır.

Yapılan bu değerlendirmeler ile bir yandan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerinin mevcut durumlarının ortaya konması, diğer yandan ise veriler ışığında Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerine yönelik bir model geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Araştırmanın saha çalışması 01-30 Temmuz arasında tamamlanmıştır. Türkiye genelinde 1732  kuruma cati(telefonla) ile ulaşılarak anket formu uygulanmış ayrıca 172 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine gidilerek 7 soru form, yüz yüze anket yöntemi ile 5 soru formu ise ındept(yarı yapılandırılmış görüşme) veri toplama  tekniği ile uygulanmıştır.

Tarih: 7-8 Ekim 2013

Yer: Ankara Bilkent Otel ve Kongre Merkezi

Saat: 10.00- eyh.gov.tr

Etiketler : ÖZÜRLÜLERİN TEMEL SORUNLARI Özürlülük; özürlü bireyi, ailesini, yakın çevresini ve ait olduğu toplumsal yapıyı ilgilendiren bir olgudur. Özürlü bireylerin diğer toplum kesimlerinden farklı olmayan temel gereksinimleri bulunmaktadır: Sağlık, bakım