*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sosyal Yardım Alan Çalışmak İstemiyor  (Okunma sayısı 1522 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Sosyal Yardım Alan Çalışmak İstemiyor
« : Eylül 10, 2013, 03:12:39 ÖÖ »
Sosyal Yardım Alan Çalışmak İstemiyor



Sosyal yardım alanların işe yerleştirilerek kendi geçimlerini sağlamaları konusundaki çalışmalar hedefine ulaşamadı. 3 yılda ancak 22.000 kişi sosyal yardımdan vazgeçip çalışmaya başladı.

2010 yılından beri devletin verdiği sosyal yardımlarda uygulanmaya çalışılan “sosyal yardım alana iş arama şartı” prensibi pek başarılı olamadı. 2010 yılından günümüze sadece 22 bin kişi sosyal yardımlardan vazgeçerek bir işe yerleştirilebildi. Bu da sosyal yardımlar konusunda hayata geçirilmeye çalışılan bu projenin başarısız olduğu anlamına geliyor. Bugün sosyal yardım sisteminden yararlanan 23 milyon kişi bulunuyor.

2010 yılından beri uygulanan proje ile sosyal yardıma bağımlılığın önüne geçmek için sosyal yardım alan kişilerin öncelikle bir işe yerleştirilerek kendi gelirlerini kendileri kazanmaları, sosyal yardıma olan ihtiyaçlarının azaltılması amaçlanmıştı. Bu kapsamda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları‘na başvuran ve uygun durumdaki kişilerin bilgileri İŞKUR merkezlerine de gönderilerek uygun işler bulunduğunda bu kişilerin o işlere yönlendirilmesi çalışması başlatıldı. Hala bu uygulama Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nda devam etmekle birlikte açıklanan rakamlardan görülüyor ki istenilen başarıya ulaşamadı.


Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın

Etiketler: Sosyal Politikalar, Sosyal Yardım Rakamları 7000TL Kredi 99TL Taksit En Uygun Konut Kredisi Bebek İsim Önerileri Sosyal Güvenlik Hakları TV