*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sosyal Projeler ve Topluma Katkıları  (Okunma sayısı 2138 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Sosyal Projeler ve Topluma Katkıları
« : Eylül 09, 2013, 01:46:22 ÖS »
Sosyal Projeler ve Topluma Katkıları



Sosyal sorumluluk projelerinin toplum ekseninde değerlendirilmesi.

Ülkemizde yardıma ihtiyaç duyan kişi sayısı arttıkça sosyal yardım adına yapılan çalışmalar yaygınlaştırılmaya başlanmaktadır. Yapılan çalışmalar arasında birçok projede insanlar canla başla çalışmakta ve böylece insanlığa faydalı olmaktadırlar. Kadınların doğu kesiminde küçük yaşta evlendirildiği bilinen bir gerçektir. Bu durumun önüne geçebilmek amacıyla mesela “Küçük Kadınlar” isimli proje başlatılmış ve geliştirilmiştir.

Genç kızların erken yaşta evlenip büyük sorumluluk altına girerek erkeklerin boyunduruğu altında ezilmemeleri için özellikle bayanlar bu proje adına çok çaba göstermişler ve başarılı olabilmişlerdir. Kadınlar için hazırlanan projelerden bir tanesi de Karanlıkta Gökkuşağı İzleri projesidir. Bu proje ile ceza evinde kalan kadınların ceza evinden çıktıktan sonra ne yapmak istedikleri hakkında onlarla konuşarak sosyal ortam uyum sağlamaları amacıyla onlara destek olunmaktadır. Bu proje ile kişilerin psikolojilerinde olumlu değişikliklerin meydana gelmesi amacıyla da hizmet verilmiş olunmaktadır.

Sosyal kuruluşların engelli bireyler içinde hazırlamış oldukları birçok proje bulunmaktadır. Nevşehir de uygulanan Engelli Taşıma Aracı projesi aslında birçok ilde uygulanabilecek bir projedir. Bu proje ile engelli vatandaşlarımızın gitmek istedikleri yerlere kolay ulaşabilmelerini sağlamak ve onlara yardımcı olmak amacıyla taşıma aracı ile taşınmaları sağlanmıştır. Aynı zamanda bu bireylerin yakınlarına engelli birey taşıma aracı hediye edilerek onlarında dış ortamda dolaşabilmelerine imkân tanınmıştır. Asansörlü taşıma yöntemi ile engelli bireylerin araca yerleştirilmeleri daha kolay sağlanmaktadır. Engelli Okulu Projesi ile zihinsel engelli bireylerin eğitim görmeleri amacıyla bir okul tasarlanmış ve onların eğitim görmelerine destek olunmuştur. Engelli Siz Değilsiniz 1 projesi geliştirilerek engelli bireyler için çeşitli araçlar temin edilmiştir. Tekerlekli sandalye, baston ve yürüteç sağlanarak engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılama amacı güdülmüştür. Bu proje ile ayrıca toplumdaki insanların bu bireylere olan duyarlılığı arttırılmıştır. Engel Siz Değilsiniz 2 projesi ile görme engelli bireyler için malzemeler dağıtılarak bu engel grubundaki bireylerinde bu projelerden tatmin olma amacına ulaşılmıştır.

Engelliler için geliştirilen projeler içerisinde Türkiye Engelliler Vakfı ile iletişim kurularak engelli bireylerin kişisel ihtiyaçlarına cevap verilmeye çalışılmıştır. Tişört ve çorap dağıtımı yapılarak Engelli Siz Değilsiniz 3 projesi gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında engelli bireylerin bu ziyaret ile mutlu olmaları da sağlanmıştır. Her bireyin bir gün engelli olabilme ihtimali vardır ve bu ihtimal hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir. Engelli Siz Değilsiniz 4 projesi ile engelli bireyler tekerlekli sandalye sahibi olma imkânına kavuşmuşlardır. Bu proje gerçekleştirilirken iş adamları ile bağlantı kurularak daha çok kişinin sandalye sahibi olması amaçlanmıştır. İşsizlerin, engelli bireylerin, üniversite öğrencilerinin ve bilgisayarla tanışmayan kişilerin bilgisayar kullanabilmeleri amacıyla okullara bilgisayar yardımı ve bilgisayarlı toplum projesi geliştirilerek kişilerin bilgisayarla iletişim halinde bulunmaları sağlanmıştır. Bu projeler her geçen yıl daha da geliştirilerek ve Türkiye’nin hemen her yerinde uygulanarak insanlara daha faydalı olması amaç edinilmiştir.


Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın

Etiketler: Engelliler İçin Projeler, Sosyal Sorumluluk Projeleri