*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Osmaniye Engelliler Platformu : Engelliler Adına Dergi Satanlara Dikkat  (Okunma sayısı 2447 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Osmaniye Engelliler Platformu : Engelliler Adına Dergi Satanlara Dikkat



Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk engelli dergisi satışı konusunda bir açıklama yaparak Osmaniyelileri uyardı.
 
Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Aktürk “Son yıllarda gerek yasal çalışmalar, gerekse sivil toplum örgütlerinin çabaları ile toplumda bir engelli bilinci oluştuğunu görüyoruz .Bu bilinç sayesinde engelliler toplumsal hayata katılmışlar, halkımızda da engellilere karşı duyarlılık artmıştır.”
 
Engelliler konusunda yapılan bu iyi niyetli çalışmalar yanında ; bunu fırsat bilip toplumdaki engelli hassasiyetini kullanarak para kazanmak isteyen art niyetli kişilere de rastlıyoruz.
 
Son günlerde tüm Türkiye ‘de olduğu gibi şehrimizde de ‘’ Engelli Dergileri ‘’ pazarlamacıları türemiş bulunuyor.”Engellilere yardımcı olmak ister misiniz?” Duygusal cümleleri ile insanların duygularını paraya çevirmek isteyen bu kişilerin herhangi bir engelli derneği ile bir çalışması olduğunu ya da engellilere destek amacıyla bir faaliyet yaptıklarını düşünmüyoruz.
 
Osmaniye ‘de engelliler adına faaliyet gösteren Engelliler Platformuna bağlı hiçbir derneğin bu tür çalışması yoktur.
 
Bu tür, dergi satıcıları ya da engellilere yardım adı altında insanların duygularını sömürüp para kazanmak isteyen insanlara itibar edilmemesi, dergi satın alınmaması ve herhangi bir bağış yapılmamasını rica ediyoruz.
 
Osmaniye ‘de engelliler adına faaliyet gösteren Engelliler platformu ve buna bağlı derneklerin bu tür çalışması olmadığını bildirir. Bu konuda Osmaniyelileri hassas olmaya ve dikkatli olmaya çağırıyoruz.
 
Bu tip işleri yapanlarla ilgili de Osmaniye Belediyesi , Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ve Osmaniye Valiliğini bu konuda hassas olmaya ve konunun takipçisi olmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.
 
 
05.09.2013 - e-ha