*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ÖMSS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Yayınlandı  (Okunma sayısı 1846 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
ÖMSS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Yayınlandı
« : Eylül 07, 2013, 04:00:18 ÖÖ »
ÖMSS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Yayınlandı



Engelli memur alımı için bugün başlanan Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) tercihleri 8 Mart 2013′e kadar sürecek. ÖSYM sitesinde ÖMSS Tercih Kılavuzu‘nu yayınladı. Engelli memur adayları ÖSYM’nin yayınladığı “ÖMSS/Kura ile Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzu”nu kullanarak nasıl tercih yapacakları hakkında bilgi sahibi olabilirler. 6 Sayfalık kılavuzun ek tablolarında hangi kurumlara tercih yapılabileceği de belirtiliyor.

Adaylar ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi sayfasından (ais.osym.gov.tr) ÖMSS Tercih Kılavuzu‘ndaki kadroları seçebileceklerdir. Engelli memur adayları kılavuzdan belirleyecekleri kadrolara tercih işlemlerini yaparken mezun oldukları programa ve kadronun gerektirdiği özel şartları sağlıyor olmalarına öncelikle önem vermelidir. Zira ilk ÖMSS atamalarında olduğu gibi yerleştirme işlemiyle bir kuruma yerleşen; fakat aranılan şartları sağlamadığı görülen engelli vatandaşlarımız ilgili kurumlarca istihdam edilmeyecektir. Bu yüzden engelli bireyin hem kendi geleceği açısından hem de başka kişilerin haklarını gasp etmemesi bakımından hatalı tercih yapmamaları büyük önem arz ediyor.

28 Şubat 2013 ve 8 Mart 2013 tarihleri arasında ÖMSS tercih işlemi yapacak olan engelliler bu tercihlerini bir defaya mahsus yapmayacak, ilgili süreler içinde yapılan tercihler değiştirilebilecektir. Yani aday bir tercih yaptığı zaman bunu 8 Mart 2013 23:59′a kadar değiştirebilecektir.

Kaynak ÖMSS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu için

Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın....


Etiketler: Engelli İstihdamı, Engelli Memur Alımı, ÖMSS