*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Gül, Erdoğan´a Jest Yapmalı mı?  (Okunma sayısı 1552 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Gül, Erdoğan´a Jest Yapmalı mı?
« : Ağustos 02, 2012, 10:43:50 ÖÖ »


2014 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili senaryolar hep konuşulur.

-Erkinbeğ Uygurtürk´ün Yorumu-

“Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığına aday olacak, Abdullah Gül ise ne yapacak?” aday olacak mı olmayacak mı? Soruları hep soruluyor.

Dün medyaya yansıyan bazı haberler olayın seyrini biraz değiştirdi gibi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanı Ahmet Sever ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik´in karşılıklı açıklamaları acaba yine neler oluyor dedirtti.

***

Ahmet Sever, Vatan Gazetesinden Ruşen Çakır’a yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için  “YENİDEN ADAY OLMASI ENGELLENİNCE ÜZÜLDÜ" sözlerine AK Partili Hüseyin Çelik’ten cevap gecikmedi “ Jest sırası Gül’de”

***

Şimdi karşılıkla olarak bu iki cümleyi yorumlarsak ortaya şöyle bir tablo çıkıyor.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan arasında bir çatışma var. Ancak bu “ Kol Kırılır Yen İçinde Kalır” prensibinden hareketle pek sızdırılmamaya çalışılıyor.

***

Gül’ün yeniden aday olmasını adeta engellemek için elinden gelen bazı AK Partililerin olduğu ortada.

Bu AK Partililer medyaya Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili beyanlar verip duruyordu. İşte Gül’e en yakın isimlerden birisi olan Basın Danışmanı Ahmet Sever, AK Partili bazı önemli isimlerin ulu orta Gül’ün adaylığı ile ilgili konuşmalarına tepki gösterdi.

Bu tepkiyi göstermeye de haklı bence.

Çünkü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendini kraldan çok kralcı gören AK Partili konuştu diye aday olmayacak değil. Zaten aday olmayacaksa Başbakan Erdoğan ile aralarında olan kardeşlik duygusundan dolayı olmaz.

Ama bunu kalkıp ta Başbakan’a yaranacağım pozisyonuna getirip “ Gül aday olamaz” nidaları da atmak doğru değil.

***

Gelelim AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in “ Jest Sırası Gül’de” sözlerine.

Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanı Ahmet Sevir’in açıklamalarını okur okumaz hemen cevap vermek istedi. Çünkü kendileri bir açıklama yapmazsa medyada bu konu tartışılıp, işlenip farklı boyutlar kazanmasından endişe etti.

Çelik, yaptığı açıklamada seçtiği cümlelerde direk damardan giren ifadeler kullandı.

Başbakan Erdoğan ile Gül arasında "kardeşlik, kader birliği ve dostluk hukuku olduğunu" belirterek, Erdoğan’ın geçmişte Gül ile alakalı çok şey yaptığını, belirterek, “Gül, çok iyi Cumhurbaşkanlığı oldu. Derleyici, toparlayıcı, bütünleştiriciydi. Hem ilgisiyle, hem de bilgisiyle layıkıyla bu işi yürüttü. Yeniden aday olabilecekken, yapabileceği bir şeyi yapmaktan geri durursa onun adı jest olur. Başbakanın geçmişte yaptığı jestlere, jestle karşılık vereceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Yukarda da dediğim gibi Çelik’in sözleri özenle seçilmiş tam damardan giren cümleler;

“Ne şiş yansın ne kebap” ama Gül’e aday olmasın.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bence aday olmaz.

Ama Gül’ün , Erdoğan’la arasındaki hukuku iyi okuyamayıp bir birine düşürmeye çalışanlar; aralarına nifak tohumu sokmayı, surda bir gedik açmayı neredeyse başarmak üzereler. İki liderin bir birine düşmesi kimin işine yarar kim kazançlı çıkar onu anlamak için 2014’e kadar beklemeye de gerek yok her şey zaten ortada. 

kayserigundem.com