*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelliler İçin Erişilebilirlik Menüsü Oluştu  (Okunma sayısı 47 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelliler İçin Erişilebilirlik Menüsü Oluşturdu



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli bireylerin sosyal hizmetlere ve sosyal yardımlara erişimini kolaylaştırmak amacıyla internet sitesini yeniden tasarlayarak ‘Erişilebilirlik Menüsü’nü kullanıma sundu. Bu menü, ekran okuyucu, seçili alan okuyucu, büyük metin, disleksi dostu ve kontrast renk ayarı gibi özellikleri içeriyor. Böylece engelli bireyler, bakanlığın yürüttüğü çalışmalara daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli bireylerin sosyal hizmetlere ve sosyal yardımlara erişimlerinin kolaylaştırılması amacıyla internet sitesini yeniden tasarlayarak, hazırlanan ‘Erişilebilirlik Menüsü’nü kullanıma sundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından erişilebilirliğin Türkiye’de yaygınlaştırılması için kapsamlı çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede ‘erişilebilirlik herkes içindir’ mottosuyla erişilebilirliği herkesin, istediği her yere ve her hizmete, bağımsız ve güvenli olarak ulaşabilmesi ve bunları kullanabilmesi için bakanlığın aile.gov.tr web sitesine yeni özellikler eklendi. Engelli bireylerin Bakanlığın internet sitesinin içeriğine erişimini kolaylaştırmak ve başta kadın, çocuk, engelli ve yaşlılar ile şehit yakını, gazi ve gazi yakınları olmak üzere özel politika gerektiren vatandaşlara yönelik sağladığı koruyucu ve önleyici programlara daha kolay ulaşabilmesi adına ‘Erişilebilirlik Menüsü’ kullanıma sunuldu.

Ekran okuyucu, seçili alan okuyucu, bağlantı vurgulama, büyük metin, disleksi dostu, kontrast renk ayarı özelliklerini içeren ‘Erişilebilirlik Menüsü’ vatandaşların bakanlığın yürüttüğü çalışmalar ile ihtiyaç duydukları sosyal hizmetlere ve sosyal yardımlara bilgisayar ve cep telefonlarından daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilmesi imkanı sağlıyor.

Kaynak: İHA


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli Bireyler Erişilebilirlik Menüsü kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri