*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Adliyeye Engelsiz, Eşit Erişim Haktır!  (Okunma sayısı 40 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Adliyeye Engelsiz, Eşit Erişim Haktır!
« : Ağustos 03, 2024, 06:49:45 ÖÖ »
Adliyeye Engelsiz, Eşit Erişim Haktır!



İstanbul barosu engelli bireylerin ve avukatların adliyede erişilebilirlik standartları yüksek bir şekilde hareket edebilmesinin önemine vurgu yaptılar. Baro da görevli bazı avukatlar hazırladıkları dosya ile erişilebilirlik üzerine yaşanan sorun ve problemleri raporladı.

İstanbul barosuna görevli avukatların yaptığı açıklamanın detaylar ise şöyle;

“Baromuz, hak temelli perspektifinin gereği olarak tüm vatandaşlarımızın sunulan kamu hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanmasını savunmayı  kendisine şiar edinmiştir. Bunun bir göstergesi olarak engelli meslektaş ve vatandaşlarımızın adliye binalarına erişebilmeleri önem arz etmektedir. Bu bağlamda Engelli Hakları Merkezi’mizin Çağlayan ana bina ve icra müdürlüklerinin bulunduğu adliyelere dair hazırlamış olduğu raporlar Başsavcılığa resmi kanaldan yazılmıştır. Akabinde ise raporlar elden de teslim edilmiştir. 25.7.2024 tarihinde gerçekleştirilen ziyarette merkezden Sorumlu yönetim kurulu üyesi baro başkan yardımcımız Av. Ali Gürbüz, merkez sözcümüz Av. Hüseyin Varol, Merkez Yürütme kurulu Üyesi Av. Çağrı Yıldırım ve merkez üyesi Av. Yeliz Domaç yaşanan sorunları idari işlerden sorumlu başsavcı vekillerine bizzat da ifade etmiştir. Ziyareti gerçekleştiren meslektaşlarımıza ve raporun hazırlanması sürecinde destek veren Av. Songül Göreci ve Av. Samet Fidan meslektaşlarımıza emekleri için; heyetimizi kabul eden idari işlerden Sorumlu başsavcı vekilleri gökhan Şen ve Mehmet Âli Kurt’a misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz. En yakın zamanda sorunların giderilmesini, engelsiz bir adli hizmet anlayışının hayata geçmesini diliyoruz.”

Kaynak: İstanbul Barosu


Adliye Binası Engelli Bireyler İstanbul Barosu Engelli Hakları Merkezi kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri