*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Türkiye’nin İlk Engelli Türk Halk Müziği Korosu Zonguldak’ta  (Okunma sayısı 10 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Türkiye’nin İlk Engelli Türk Halk Müziği Korosu Zonguldak’ta



Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Türkiye’de bir ilk olan Engelli Türk Halk Müziği Korosu’nu kurduklarını duyurdu. Şirin, koronun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ilk konserini vereceğini açıkladı.

Başkan Hüseyin Şirin, koroyla ilgili detaylı bilgi vererek şunları söyledi:

“Zonguldak şubesi olarak yaklaşık üç aydır Türk Halk Müziği Korosu olarak faaliyete başladık. Şu anda on yedi, on sekiz kişi olarak devam ediyoruz. Hocalarımızdan biri, Fetih Fidan, sağ olsun, diğer müzisyen arkadaşlarımız da gelip gönüllü olarak koromuzun çalışmalarına, bağlamayla ve vurmalı çalgılarla eşlik ediyorlar. Çalışmalarımız çok güzel gidiyor.”

Koronun çalışmaları hakkında da bilgi veren Şirin,

“Salı ve perşembe günleri çalışmalarımızı yapıyorduk. Bu perşembe çalışmamızı yaptık. Eylül’ün birine kadar ara verdik. Çünkü yaz olduğu için herkesin kendine göre işleri var. Eylül’de tekrar faal olarak başlayacağız. Allah nasip ederse, 3 Aralık Engelliler Günü’nde şehrimizde Engelli Türk Halk Müziği Korosu olarak belki Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğiz. İnşallah çok güzel eserlerle Zonguldak halkının huzuruna çıkarak güzel bir konser icra edeceğiz.”

Koronun sadece engellilerden oluşmadığını belirten Şirin,

“Koromuzda sadece engelliler yok, normal kişiler de var. Destek amaçlı. Çünkü yalnız engellilerle yaptığımız zaman sıkıntı yaşayabiliriz diye düşündük ve araya gönüllü kişilerden de aldık. Yakınları falan mı? Yok, normal vatandaşlar. Genelde erkek olarak yok da bayan olarak gönüllülerimiz var. Onlar da bize bu konuda yardımcı oluyorlar. Daha önce tecrübeli olanlar da var. Şu an itibariyle bile en az on beş eseri repertuvarımıza koyduk. İnşallah daha da güzel eserler ekleyeceğiz,” şeklinde konuştu.

Kaynak: İnanışgazetesi.com


Engelli Türk Halk Müziği Korosu Hüseyin Şirin Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri