*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Amasya Belediyesi, Engelli Bireyin Tekerlekli Sandalyesini Tamir Etti  (Okunma sayısı 19 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Amasya Belediyesi, Engelli Bireyin Tekerlekli Sandalyesini Tamir Etti



Amasya Belediyesi, fiziksel engelli Emine Söyleyici’nin (60) arızalanan tekerlekli sandalyesini ücretsiz tamir edip, kendisine teslim etti.

Şamlar mahallesinde yalnız yaşayan fiziksel engelli Emine Söyleyici’nin (60) bir süredir arızalı olan tekerlekli sandalyesini Zabıta Müdürlüğü ekipleri evinden alıp, Makine İkmal Müdürlüğünde tamir ettirdi. Engelli bireylerin sosyal yaşamla bağlarında en önemli araç olan tekerlekli sandalye bakım ve tamirden geçtikten sonra zabıta ekipleri tarafından Söyleyici’ye teslim edildi.

“Her engeli el ele aşacağız”

Kültürden sanata, eğitimden spora kadar yaşamın her alanında engelsiz bir yaşam inşa etmeye çalıştıklarını söyleyen Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi açıklamasında;

“Engelli bireylerin sosyal hayatla bağlantılarını sağlayan en önemli araç tekerlekli ve akülü sandalyeler. Bunların bozulması durumunda engelli bireylerin dış dünya ile ilişkisi kesintiye uğruyor. Engelli bireyler için, tamir ve bakımlarını ücretsiz gerçekleştirdiğimiz tekerlekli sandalyeleri daha sonra evlerine kadar teslim ediyoruz. İnşallah her engeli el ele aşacağız” dedi.

Amasya Belediyesi, tekerlekli sandalyelerde oluşabilecek tekerlek tamiri, fren sorunu, gövde bakımı, yağ kontrolü ve motor entegre temizliği gibi konularda tamir yapabiliyor. Tamir edilmesi gereken tekerlekli sandalye ekipler tarafından alınıp, tamir edilerek vatandaşın evine teslim ediliyor. Tekerlekli sandalye bakım ve onarımından yararlanmak isteyen engelli bireylerin Amasya Belediyesi 153 Çağrı Merkezini aramaları yeterli.

Kaynak: objektifamasya.com


Amasya Belediyesi Av. Turgay Sevindi Emine Söyleyici Tekerlekli Sandalye kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri