*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yalova’da Kaldırımlardaki Araçlar Engelli Bireyleri Kısıtlıyor  (Okunma sayısı 49 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Yalova’da Kaldırımlardaki Araçlar Engelli Bireyleri Kısıtlıyor



Yalova’da kaldırımlara park edilen otomobiller ve motosikletler, yayaların kullanımını engellediği gibi görme engelli bireyler için de büyük bir sorun teşkil ediyor.

Kentin çeşitli bölgelerinde sıklıkla karşılaşılan bu durum, özellikle engelli bireylerin günlük yaşamlarını olumsuz yönde etkiliyor.

Yayalar için tasarlanan kaldırımların bu şekilde işgal edilmesi, yayaların ve özellikle görme engelli bireylerin güvenli bir şekilde hareket etmelerini imkânsız hale getiriyor. Görme engelli bireyler için özel olarak yapılan kılavuz çizgilerin üzerine park edilen araçlar, onların yön bulma ve güvenli bir şekilde yürüyebilme yetilerini kısıtlıyor. Şehir sakinleri, bu duruma karşı yetkililerden daha sıkı denetim ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor. Özellikle merkezi noktalarda ve yoğun yaya trafiğinin olduğu bölgelerde bu tür ihlallerin artması, kamu düzenini ve insanların günlük yaşamını olumsuz yönde etkiliyor.

Kaynak: Yalovagazetesi


Engelli Bireyler Kaldırım İşgali Sarı Çizgiler Yalova kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri