*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: EKPSS’ye Farklı Hak Sahiplerinin Girmesine Tepki Gösterdi  (Okunma sayısı 92 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
EKPSS’ye Farklı Hak Sahiplerinin Girmesine Tepki Gösterdi



İşsizlik sorunu yaşayan engellilerin EKPSS’de yeteri kadar kadrosu olmadığı halde bir şehit ve gazi yakınlarının da sınava alınmasına tepki gösteren görme engelli Lokman Artan, “EKPSS bizim hakkımız olduğu halde şehit gazi yakınları da bu sınava giriyor ve zaten az olan kadromuza onlar da yerleştiriliyor. Yılda 2 bin değil en az 5 bin engelli ataması yapılmalı” dedi.
Yüzde 100 görme engelli birey: “EKPSS bizim hakkımız, şehit ve gazi yakınları da bu sınava giriyor”
10 – 16 Engelliler Haftası nedeniyle sorunlarını anlatarak yetkililere çağrıda bulunan Umut Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Lokman Artan ve üyeleri açıklama yaptı. Engellilerin işsizlik sorunu yaşadığını söyleyen Artan, kendileri için düzenlenen EKPSS’ye şehit ve gazi yakınlarının da katılmasının yanlış olduğunu söyleyerek, sınava alınmaması gerektiğini vurguladı.
Şehit ve gazi yakınlarının ayrı bir sınava girmemesi gerektiğini söyleyen Artan, “Şehit ve gazi yakınları bu sınava alınmasın, hakkımız yeniyor. Ne zihinsel, ne de bedensel engelliler. Bizim yerimize onlar atanınca zaten kadro az, bize kalan kadro yetmiyor. Şehit ve gazi yakınlarının bizim için düzenlenen EKPSS’ye girmesini de bizim kadrolarımıza atanmasını da istemiyoruz” şeklinde konuştu.
‘BELEDİYELERDE DE AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİ VAR’
Eş, dost, akraba yakınları nedeniyle Kocaeli’deki belediyelerde tanıdığı olmayan engelli vatandaşlara sıra gelmediğini söyleyen Artan, “Belediyelerin kanunen en az yüzde 4 engelli vatandaş çalıştırması gerektiği halde engellilere sıra gelmiyor. Herkes tanıdığını işe yerleştiriyor ve tanıdığı olmayan sayısız engelliye de bir türlü sıra gelmiyor. Diğer engelliler işlere nasıl ve ne zaman yerleşecek? Onlar da yıllarca bekliyor maalesef. Belediyelerde ahbap çavuş ilişkisi engelli kadrolarında da bunu artık son bulması gerek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kocaelikoz


EKPSS Gazi ve Şehit Aileleri Lokman Artan kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri