*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ankara’da Görme Engelli Bireylerin Sarı Çizgi Çilesi  (Okunma sayısı 181 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Ankara’da Görme Engelli Bireylerin Sarı Çizgi Çilesi
« : Aralık 09, 2023, 08:15:08 ÖÖ »
Ankara’da Görme Engelli Bireylerin Sarı Çizgi Çilesi



Ankara’da görme engelli bireyler için cadde ve sokaklara döşenen tahrip olan sarı şeritler, engellilerin hayatını kolaylaştırmak yerine gittikçe daha da zorlaştırıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), altyapı ve asfalt çalışmalarının yanı sıra kaldırımlarda da engelli rampaları yapıyor.

Görme engelli bireylerin, yardıma ihtiyaç duymadan yürüyebilmeleri için, kaldırımlara hissedilebilir özellikteki sarı çizgiler döşenmişti. Ancak geçmişte yapılan sarı çizgiler özelliğini kaybetti. Sarı çizgilerin yapışkan kısımları özelliğini yitirdiği için sökülüyor. Hava koşulları nedeniyle birçok sarı şerit yırtılıyor, özelliğini yitiriyor. Özellikle Ankara’nın Kurtuluş semtinde sarı şeritler neredeyse kullanılmaz halde.

Kurtuluş’ta aynı zamanda Altı Nokta Körler Eğitim ve Kültür Derneği de bulunuyor. Özellikle derneğe gelen görme engelli bireyler derneğe ulaşmakta büyük sıkıntı yaşıyor. Görme engellilerin kaldırımı yoğun olarak kullandığına dikkat çeken sağduyulu vatandaşlar, şeritlerin bir an önce yenilenmesini istiyor.

Mustafa Yılmaz isimli vatandaş, “Görme engelli bireylerimiz çok büyük zorluk yaşıyor. Düzenli olarak Altı Nokta Körler Eğitim ve Kültür Derneğine geldikleri için yolu biliyorlar ancak kış geliyor. Sarı çizgiler kayboldu. Sarı çizgileri takip edemiyorlar. Biz esnaf olarak elimizden geldiğince engelli bireylere yardımcı oluyoruz. Ancak belediyenin sarı şeritleri yenilemesi lazım” diye konuştu.

anadolugazete.com.tr


ETİKETLER Altı NoktaAnkaraEngelli RampasıGörme EngelliSarı ÇizgiSarı Şerit kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45