*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Adıyaman’da, Engelli Depremzede Önce Maaşını Sonra Evlatlarını Kaybetti  (Okunma sayısı 370 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Adıyaman’da, Engelli Depremzede Önce Maaşını Sonra Evlatlarını Kaybetti



Adıyaman’da Bağkur’dan malulen emekli olan adamın önce engelli aylığı kesildi, ardından depremde 2 çocuğunu, 1 torununu ve damadını kaybetti. Emlakçılık yapan 53 yaşındaki Abdullah Kutlu, 2010 yılında beyin kanaması geçirerek kısmi felç geçirdi. Heyetin verdiği yüzde 87’lik engelli raporu ile Bağkur’dan malulen emekli oldu.

“Engel oranı düşürüldü, maaşı kesildi”

Engel durumu nedeniyle kendi kendine yetmeyen ve eşi Güner Kutlu’nun destekleriyle yaşamını sürdüren Abdullah Kutlu’nun iki yılda bir yenilenen son heyet raporunda engelli durumu yüzde 67’ye düşürüldü. Engel oranı düşünce emekli maaşı kesildi.

“2 çocuğunu, 1 torununu ve damadını kaybetti”

Emekli maaşı kesilen Abdullah Kutlu, 6 Şubat depreminde ise 2 çocuğunu, 1 torununu ve damadını toprağa verdi. Yaşadığı talihsizlikler üst üste gelen Abdullah Kutlu, nörolojik ve psikiyatri tedavi görüyor.

“Eşimin maaşı kesilince gelirimiz gitti”

Abdullah Kutlu’nun eşi Güner Kutlu ise mağdur olduklarını dile getirerek, “Eşim engelli olduğu için evden çıkamıyor. Eşimin kardeşinin destekleri ile ayakta durmaya çalışıyoruz. Eşimin maaşı kesilince gelirimiz gitti. Maaşın kesilmesine itiraz ettik. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz” dedi.

İHA


ETİKETLER AdıyamanBeyin KanamasıDepremzedeEngelliEngelli AylığıEngelli Raporu kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri