*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: En Yaşlı Yelkenci: Emin Buldanlı, 91 Yaşında Hayatını Kaybetti  (Okunma sayısı 205 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
En Yaşlı Yelkenci: Emin Buldanlı, 91 Yaşında Hayatını Kaybetti



Ekim ayında düzenlenecek yarışmalarda dünyanın en yaşlı yelkencisi ünvanını alması beklenen 91 yaşındaki Kaptan Emin Buldanlı hayatını kaybetti. Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen The Bodrum Cup Yelkenli Ahşap Yat Yarışları’na 34 yıl üst üste “Büyük Yunus” teknesi ile katılarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na aday olan ve bu yıl katılım ile dünyanın en yaşlı yelkencisi ünvanını alması beklenen 91 yaşındaki Emin Buldanlı teknesini kontrol için geldiği Marmaris’te kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

The Bodrum Cup yarışmaları onursal Başkanı Erman Aras yaptığı açıklamada, “Emin abi uluslararası yelkenli ahşap yat yarışmalarının düzenlendiği ilk günden bu yana bizimle birlikte oldu. 26 yıl üst üstü Büyük Yunus ile birincilik kazandı. Bu yıl yapılacak yarışmalara katılmak için teknesini hazırlamak üzere Marmaris’e gelmişi. Kanser rahatsızlığını atlatmıştı ve bu yıl yine yarışlara katılarak 91 yaşında dünyanın en yaşlı yelkencisi ünvanını alacaktı. Denizciliğimiz önemli bir değerini kaybetti” dedi.

Sözcü


ETİKETLER BodrumGuinnessKanserMarmarisMuğlaYaşlıYelkencilik kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri