*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ankara Batı Adliyesi’nde İşitme Engellilerin “Sesi” Oluyorlar  (Okunma sayısı 250 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Ankara Batı Adliyesi’nde İşitme Engellilerin “Sesi” Oluyorlar



Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı “Engelsiz Adliye” ilkesi kapsamında adliyede görev yapan işaret dili tercümanı aracılığıyla işitme engellilerin adalet hizmetlerine erişimini kolaylaştırıyor. Engellilerin adli süreçler hakkında kolay bilgi almaları ve işlemlerini rahatça gerçekleştirmeleri için hayata geçirilen “Engelsiz Adliye Projesi” ile adliyelerde engelsiz iletişim ortamı yaratılması sağlanıyor.

Ankara Batı Adalet Sarayı hizmet binası.

Proje kapsamında, işitme engellilerin genel özellikleriyle ilgili bilgi ve beceri, işaret diline ilişkin temel kavramlar, adli kavramların işaret dilinde gösterilmesi konularında eğitim alan personel, adliyeye gelen işitme engellileri yönlendirmek ve karşılaşabilecekleri sorunları en aza indirmek için çalışıyor.

Bilgilendirme Bürosu önünde İşaret dili tercümanı ile işitme engelli erkek iletişim kuruyor.

Projenin uygulandığı Ankara Batı Adliyesi’nde hizmet veren Türk işaret dili tercümanı Mehmet Çiftçi, işitme engellileri adliye kapısında karşılayarak, tüm adli süreçlerinde yanlarında oluyor.

İşitme engelli bireye yardımcı olan bir görevli personel objektife yansıyor.

Mehmet Çiftçi, yaptığı açıklamada Ankara Batı Adliyesinin “erişilebilirlik” sertifikası bulunduğunu, adliyeye gelen engelli bireylerin girişten itibaren gidecekleri birime kadar kullanabilecekleri alanlar olduğunu belirtti.

Adliye binası önünde İşaret dili tercümanı ile işitme engelli erkek iletişim kuruyor.
Bilgilendirme Bürosu önünde İşaret dili tercümanı ile işitme engelli erkek iletişim kuruyor.

Batı Adliyesinde işaret dili sertifikasına sahip 29 personelin görev yaptığını aktaran Çiftçi, şöyle konuştu:

“Personelimiz aracılığıyla adliyeye gelen işitme engelli bireylere hizmet vermekteyiz. İşitme engelli bireyin adliye içindeki işlemlerinin tamamlanmasında kendisine bizzat ilgili personel eşliğinde refakat edilerek ve kendisini güvende hissettirerek adliyeden memnun bir şekilde ayrılmasını sağlamaktayız. Bilindiği üzere 7 Haziran Türk İşaret Dili Günü. Biz de adliye olarak işitme engelli bireylerimizin yanında bulunmaktayız ve onlara her açıdan destek vermekteyiz”

AA


ETİKETLER AdliyeAnkaraEngelsiz AdliyeErişilebilirlikİşaret Diliİşitme Engelli kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri