*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TOKİ Tarafından Engelli Bireyler İçin “Uyarlanabilir” Konut Yapılacak  (Okunma sayısı 235 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
TOKİ Tarafından Engelli Bireyler İçin “Uyarlanabilir” Konut Yapılacak



Hükümet engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak için TOKİ eliyle ‘uyarlanabilir’ konut yapacak. Konutların içi de engelli bireylere uygun biçimde tasarlanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelsiz Vizyon çerçevesinde engelli bireylerin toplumsal hayatta refaha erişmesi için yeni adımlar atmaya devam ediyor.

Bakanlık, TOKİ ile işbirliği yaparak “uyarlanabilir” konut yapacak. Engelli bireyler için ortaya konulan 31 hedef ve 316 faaliyetten oluşan 2023-2025 Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı’na göre, ‘uyarlanabilir’ konutlar engelli bireyin yaşadığı ortamda kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlayacak.

TOKİ ile işbirliği yapılarak konut tasarımları engelli bireyin yaşam kolaylığına göre yapılacak. Şehirler engelli bireyin kolayca sosyal işlerini halledebilecekleri bir alana dönüştürülürken, konutlar da engel durumuna göre uyarlanabilir bir şekilde tasarlanacak. Uyarlanabilir konutlarla evin içerisi engelli bireyin engel durumuna göre ayarlayabilecekleri bir tasarıma sahip olacak. Konutlarda temel tasarım ilkesi olan “uyarlanabilirlik” sağlanacak ve düşük gelirlilere uygun ödeme koşullarıyla konut sunulmasına yönelik gerçekleştirilen projeler ülke genelinde yaygınlaştırılacak.

“Çağ Atlatan Engelli Hizmetleri”

Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engelli bireylerin iş, eğitim ve sosyal hayatın her kademesinde yer alması için gerçekleştirdiği politikalardan olan E-KPSS ile toplam 67 bin 985 engelli bireyi kamuya atadı.

Engelli bireylerin birine bağımlı kalmadan hayatını sürdürebilmesi için yeni alanlar açan Bakanlık, engelli aylıklarına da düzenleme yaparak refahını sağladı. Aylıklara yapılan son zamla bin 595 lirayla 2 bin 392 lira arasında belirlendi.

Bakanlık, Türkiye’de bir ilk olan Evde Bakım Hizmeti ile engelli bireylerin kendi evlerinde bakımının yapılmasını sağladı. Bakımı evinde yapılan bireylerin bakımını yapanlara ise evde bakım ücreti veriliyor. Ayrıca Kahramanmaraş depreminin ardından sahada etkili bir şekilde görev alan Psikososyal Destek Ekipleri (PSD), çadır ve konteyner kentlerde yaptıkları incelemeyle bakıma ihtiyacı olduğunu tespit ettikleri engelli bireyleri devletin kuruluşlarına yerleştirdi. Depremzede engelli bireyin güvenli ve sağlıklı bir ortamda bakımları sağlanmış oldu.

Sabah


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER E-KPSSEngelliEngelli HaklarıEvde BakımTOKİ kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri