*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Şanlıurfa’da, Emekli ve Yaşlılar İsyan Etti: “Eve mi Tıkanalım?”  (Okunma sayısı 275 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Şanlıurfa’da, Emekli ve Yaşlılar İsyan Etti: “Eve mi Tıkanalım?”



Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Balıklıgöl Caddesi üzerinde emekli bireylerin oturmasına karışan zabıta ekipleri, vatandaşlarla karşı karşıya geliyor.

Şanlıurfa’da yaşlı kesimden vatandaşların mekanı olarak bilinen Balıklıgöl Caddesi üzerine oturan vatandaşlar baskılara karşı direniyor. Defalarca kez sandalyelerinin toplandığını söyleyen vatandaşlar dönemin Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın bizzat burada vatandaşlarla oturup vatandaşın sorunlarını dinlediklerini kaydederek şimdi neden ekipler tarafından sandalyelerinin kaldırılmak istendiğini merak ediyor.

Urfa Değişim mikrofonlarına sitemlerini döken emekli ve yaşlılar bölgede çayın uygun fiyata satıldığını söyleyerek bu nedenden dolayı orayı tercih ettiklerini anlattı. Oturdukları yerde zabıta ekipleri tarafından defalarca kez uyarılıp ‘Buradan kalkmazsanız çay ocağına ceza yazarız’ sözleriyle karşı karşıya kaldıklarını iddia eden emekli ve yaşlılar bu durumun biran önce son bulmasını istiyor.

“İstediğimiz Yere Oturamayıp Evlere mi Tıkanalım?”

Kendilerine oturma izni vermeyen Belediye zabıtalarına sitem eden İbrahim Halil Bayuş, “Biz yaşlılar burada oturup bir çay içiyoruz ona da belediyeler izin vermiyor. Bizim ahımız gitmiş vahımız kalmış oturmamıza neden karışıyor. Buranın çayı biraz ucuz diye gelip oturuyoruz. Emekli olan arkadaşlarla birer çay içiyoruz maalesef ona da göz dikiyorlar. Eskiden herkes burada oturuyordu fakat şu an belediyeler burada oturmamıza müsaade etmiyor. Diyorlar ki burada oturmaya devam ederseniz çay ocağına ceza yazacağız. Bizler bu durumdan çok şikâyetçiyiz. Bizler istediğimiz yere oturamayacaksak ne yapalım evlere tıkanıp kalalım mı? Bunu istiyorlar” diyerek sitem etti.

“Fakıbaba Bizzat Burada Vatandaşlarla Çay İçmeye Geliyordu”

Dönemin Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın burada vatandaşlarla çay içmeye geldiğini söyleyen Bayuş, “Bak seçim geldi bundan sonra ne diyecekler yine kalkın diyebilecekler mi? Dışarıdan gelen bir arkadaşımızı burada getirip bir çay içemeyecek miyiz, Urfa’nın bu güzel yerlerini gösteremeyecek miyiz? Biz burada insanlara bir çay veremezsek insanlar sonra Urfa’ya gittik bize bir çay bile vermediler derler. Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde Fakıbaba bizzat kendisi gelip burada esnaflarla vatandaşlarla çay içiyordu. Ama şu anki belediye başkanları bizi buradan kaldırmaya çalışıyorlar” sözlerine yer verdi.

urfadegisim.com


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER EmekliEyyübiyeŞanlıurfaYaşlılarZabıta Ekipleri kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri