*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İçişleri Bakanı: Dağa Kaçırılan Engelli Bir Çocuğu Ailesine Teslim Edeceğiz  (Okunma sayısı 312 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
İçişleri Bakanı: Dağa Kaçırılan Engelli Bir Çocuğu Ailesine Teslim Edeceğiz



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bir engelli çocuğu ‘annene seni götüreceğiz’ diye dağa kaçırmışlar. Çocuk bir fırsatını bulmuş, başka bir ülkeye kaçmış. O ülkeyle konuştuk. Bu çocuğu alıp annesine, babasına bir vesileyle teslim edeceğiz” dedi.

AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şişli’de Gölova Kadınlar Derneği üyeleriyle bir araya geldiği kahvaltı programında yaptığı konuşmada, Ankara merkezli 52 ilde yürütülen, Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile gerçekleştirdikleri 53. Kökünü Kurutma Operasyonu’na yaklaşık 2 bin 248 polisin katıldığını anlattı.

Bakan Soylu, yaklaşık 598 şüphelinin bulunduğu “Kökünü Kurutma Operasyonu”nun, bu zamana kadar yapılan en büyük operasyon olduğuna işaret etti.

Şüphelilerin yeni bir yöntem belirlediklerini, kendilerinin de bir yıldır bu yeni yöntemi takip ettiklerini aktaran Soylu, “Bu yeni yöntemle hesaplara paralar aktarılıyor ve birtakım kuryeler vasıtasıyla da o aktarılan paralar sonucunda uyuşturucular ilgili kişilere ulaştırılıyor. Bunun içerisinde yöneticisi var, lideri var. Bunun içerisinde satıcısı var. Bunun içinde torbacısı var. Sabahleyin Allah nasip etti. 52 vilayette bunların 524’ünü kıskıvrak yakalayıp adalete teslim ettik” bilgisini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine “Bu uyuşturucunun kökünü kazıyacağız” talimatı verdiğinde, cezaevinde uyuşturucudan tutuklu olanların sayısı 36 bin iken, şu anda bu sayının 126 bin olduğuna dikkati çeken Soylu, Türkiye’de uyuşturucuyla ilgili ölümleri ise 941’den 270’e düşürdüklerini dile getirdi.

Bakan Soylu, Türkiye’de yaklaşık 1,5 yıldır, 2 milyon kadının katılımıyla gerçekleştirdikleri “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesinde sayıyı bu yıl 3 milyona çıkaracaklarını aktardı.

Türkiye’de uyuşturucunun en çok kullanıldığı yerlerin başında yüzde 46-47 oranıyla evlerin geldiğini, bunu da annelerle kontrol altına almaya çalıştıklarını belirten Soylu, bu işe ilk başladıklarında en çok uyuşturucu kullanılan ikinci yerin yüzde 30’la metruk binalar olduğunu, bu şekilde tespit ettikleri 124 bin binadan 110 binini yıktıklarını ya da rehabilite ettiklerini ve buralarda kullanım oranını yüzde 17-18’lere düşürdüklerini kaydetti.

“PKK, Avrupa’nın en büyük uyuşturucu satıcısı”

PKK terör örgütünün Avrupa’nın en büyük uyuşturucu satıcısı olduğunu vurgulayan Soylu, örgütün zamanında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da özellikle kenevir üretip bunu esrara çevirerek, Türkiye’de çok büyük gelirler elde ettiğini dile getirdi.

“Terörü oradan temizlediğimiz için bugün petrol üretiyoruz”

Türkiye’nin enerji, ulaşım ve sağlık gibi alanlarda yürüttüğü çalışmalara da değinen Soylu, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni petrol keşfine ilişkin, şunları kaydetti:

“6 aydır, 8 bin 900 yüz varil…Terörün olduğu yer Gabar’da, biz terörü oradan temizlediğimiz için bugün petrol üretiyoruz. Şimdi yeni bir müjde çıktı. 4-5 gün önce, TPAO Genel Müdürümüz, Şırnak Valimiz hep beraber aradılar, dediler ki ‘Gabar-1 kuyusunda petrolü bulduk. Hem de Suudi Arabistan kalitesinde hem de Türkiye’nin en büyük rezervi olabilecek şekilde petrolü bulduk'”

“Engelli çocuğu ‘annene seni götüreceğiz’ diye dağa kaçırmışlar”

Soylu, Şişli Cevahir Otel’de sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) kahvaltı programında yaptığı konuşmada ise Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Gündüz’ü Mardin’de şehit eden teröristin “sarı torba”ya konulduğunu söyledi.

Mardin’de operasyonların devam ettiğini belirten Soylu, “İnşallah 1-2 günü kadar daha güzel haberler vereceğiz. Türkiye’de kalan terörist sayısı dağlarda 85. Allah nasip edecek, 29 Ekim 2023’te, yani Cumhuriyetimizin 100. yılında gelecek nesillerimizi bu musibetten, bu beladan bir bakiye bırakmadan hepsini tertemiz edeceğiz” diye konuştu.


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER Engelliİçişleri BakanıŞişliSüleyman SoyluTPAO kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri