*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler Nasıl Oy Kullanabilir ve Kullanmak İçin Ne Yapmaları Gerek?  (Okunma sayısı 178 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Engelliler Nasıl Oy Kullanabilir ve Kullanmak İçin Ne Yapmaları Gerek?



Seçim takvimi belli oldu. Seçmen sandığa 14 Mayıs’ta gidecek. Peki engellilere hangi oy kullanma kolaylıkları sağlanıyor?

Bakanlıkta kaydı olanlar şu anda YSK’nın sisteminde kayıtlı olarak görünüyor. Dolayısıyla onların okullara giriş ve çıkışlarındaki sandıkları giriş katlara alınıyor.

“Bakanlığa Kayıt Yaptırmamış Engelliler Giriş Katlarda Nasıl Oy Kullanır?”

Sandığa giderek oy kullanan engelliler öncelikle bulundukları muhtarlığa gidip engelli beyan formu dolduruyorlar. Bu formu doldurduktan sonra engelliler giriş katlarında ve asansörlü okullarda kendi fiziksel durumlarına uygun şekilde oy kullanabiliyorlar.

“Evinden Çıkıp Oy Veremeyecek Olan Ağır Engelliler Ne Yapacak?”

Seyyar sandık dediğimiz Yüksek Seçim Kurulu’nun bir uygulaması var. Bunlar da evlerde yatalak durumda olan arkadaşlarımız için ailesi bir yakını aile sağlık merkezine gidiyor. Kişinin oy kullanmak için evden çıkamayacak durumda olduğunu beyan ediyor. Aile hekimliği onlara bir seferliğe mahsus bir rapor veriyor kişinin evden çıkamayacağına dair.

Sandığa gidemeyecek ağır engelliler için de yakınları yine bulundukları muhtarlığa gidiyor. Seyyar sandık kurulu talep formu donduruluyor. Seçim zamanı gelince de o ağır engelli evinde oyunu kullanabiliyor.

“Form Doldurulması İçin Son 2 Hafta”

Engellilerin ya da yakınlarının bu işlemleri seçmen listeleri askıya çıkmadan yapmaları gerekiyor. Uzmanlar, bu iki hafta içinde muhtarlıklara gidilmesini ve formların doldurmasını öneriyor.

cnnturk.com


 KATEGORİLER Engelli HaklarıHaberlerVideo Galeri
 ETİKETLER Ağır EngelliEngelliEngelli SeçmenErişilebilirlikSeçimlerSeyyar SandıkYSK Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri