*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Antalyalı Gazi, Özel Hastaneden Yaka Paça Dışarı Atıldığını İddia Etti  (Okunma sayısı 274 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Antalyalı Gazi, Özel Hastaneden Yaka Paça Dışarı Atıldığını İddia Etti



Antalya’daki özel hastanede kendisinden para talep edildiğini, ücretsiz sağlık hizmeti hakkı olduğunu ve bundan yararlanmak istediğini söyleyince, Güneydoğu’da gazi olan Erol Urgan, ameliyat olmak için gittiği hastaneden zorla atıldığını iddia etti.

Urgan, hastane müdürünün kendisine, “Kardeşim, biz bıktık artık bu gazilerden. Nedir sizden çektiğimiz” dediğini öne sürdü.

Hastane müdürüyle tartıştığı anları cep telefonuyla görüntüleyen Urgan, “Güvenlik eşliğinde beni yaka paça hastanenin dışına attılar zorla. Biz gaziler ile şehit yakınlarının özel hastanelerde ücretsiz muayene hakkı var. Ameliyatlarımız da dahil. Ama bize beleşçi gözüyle bakıyorlar. Hakarete uğruyoruz. Gerekli bir ameliyatımı dahi yaptıramıyorum, rencide oluyoruz. Devlet büyüklerimizden, artık bu tarz işlere daha hızlı müdahale etmesini, yani bizlerin daha fazla rencide edilmemesini talep ediyorum” dedi.

Güneydoğu’da komando er olarak askerlik yaptığı sırada, 1994 yılında yaralanarak gazi olan kanser hastası Erol Urgan, Antalya Uncalı Özel Meydan Hastanesi’nin kulak-burun-boğaz servisine gitti. Urgan’ın muayene olduğu doktor, ameliyat olması gerektiğini söyledi.

Urgan, gazi olduğunu bildirmek, özel hastaneleri de kapsayan ücretsiz sağlık hizmeti hakkından yararlanmak ve yatış işlemlerini yaptırmak için hastane müdürünün odasına gitti. Urgan’ın iddiasına göre; hastane müdürü, kendisine “Kardeşim, biz bıktık artık bu gazilerden. Nedir sizden çektiğimiz? Parasını almadan hiç kimseyi ameliyat yapamam” diye karşılık verdi.

Erol Urgan, gazi olmasına rağmen Hastane Müdürü Ebubekir Aktaş’ın kendisinden ameliyat için para istediğini kayda almak için cep telefonuyla görüntü almaya başladı. Bu sırada, Müdür Aktaş, Urgan’a, “Ben istemiyorum para. Senin yaptığın kanunsuzluktur. Benim rızam olmadan şu anda kanunsuz işlem yapıyorsun” diyerek tepki gösterdi. Ardından da güvenlik görevlisini çağırarak Urgan’ın hastaneden çıkarılmasını istedi.

Urgan, para almıyorlarsa ameliyatının yapılmasını talep etti. Bunun üzerine Ebubekir Aktaş, “Ben müdür değilim. Arkadaşlarla görüşün” dedi. Hastane Müdürü Aktaş, odasına gelen güvenlik görevlisine emniyeti aramasını söyledi. Urgan “Az önce para istediniz” dediğinde ise Müdür Aktaş, bunu inkar etti ve Urgan’ın yalan söylediğini öne sürdü.

Müdürü Aktaş, daha sonra kendi cep telefonundan 155’i aradı ve kendisini “Ben hastane müdürüyüm” diye tanıttıktan sonra, görüntü çektiği için Urgan’ı şikayet etti.

Terörle mücadele gazileri ve şehit yakınlarının özel hastaneler de dahil tüm sağlık kurumlarından ücretsiz yararlanma hakları bulunduğunu söyleyen Erol Urgan, Antalya’daki özel hastanede karşılaştığı muamele ile ilgili hastane yönetiminden ve hastaneden şikayetçiyim dedi.

ANKA


ETİKETLER AntalyaGazilerKanser HastasıÖzel Hastane öMeR Başkanım bir tekerlekli sandalyem olsun yeterli demiş al sana tekerlekli sandalye hayırlı olsun kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri