*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İzmir’de Aylardır Bitmeyen Çevre Düzenlemesine Engellilerden Tepki  (Okunma sayısı 292 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
İzmir’de Aylardır Bitmeyen Çevre Düzenlemesine Engellilerden Tepki



3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün ertesinde İzmir’de engelli bir birey çektiği görüntülerle isyan etti. Halkapınar Aktarma Merkezi’nin yaklaşık bir yıldır çevresinin düzenlenmediğini belirten engelli birey, günlük yaşamda büyük zorluklar yaşadıklarını belirterek durumun derhal düzeltilmesini istedi.

Engelli birey, “Ülkemizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün anlamı önemi engelliler yararına olacak; yaşamını, erişilebilirliğini, ulaşılabilirliğini kolaylaştıracak herhangi bir ilerleme kaydedilemedi maalesef, her şey askıda kaldı. Kamuda çalışan engellilerin, özel sektörde çalışan engellilerin, işsiz engellilerin, evde bakıma muhtaç engellilerin, atanamayan engelli öğretmenlerin yıllardır sorunları bir türlü çözülemedi. Hala görme engelliler noterlerde şahitsiz işlem yapamıyor. Bedensel engelliler saatlerce otobüs duraklarında tekerlekli sandalyelerine uygun otobüs bekliyor ve hala kaldırımlara çıkmakta büyük zorluklar yaşıyor” dedi.

“Göz Boyamaya Değil, Çözüm Üretmeye Çalışalım”

“Son yıllarda her bir kurumun başına ‘engelsiz’ konulmaya başlanarak ‘engelsiz üniversite, engelsiz kent’ isimlendirmelerle ‘çok yeni atılımlar’ yapılıyor görüntüsü verilmeye devam ediliyor. Bundan İzmir Büyük Şehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü de nasibini aldı” engelli diyen birey, soL’a yaşadıklarını anlattı:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün ismi ‘ENGELSİZMİR Şube Müdürlüğü’ olarak değiştirildi. Peki bütün engelli sorunları isim değişikliği ile bir çırpıda çözüldü mü tabi ki hayır. Bunun en açık örneklerinden birisi de İzmir’in toplu taşımada en büyük aktarma merkezlerinden birisi olan Halkapınar Aktarma Merkezi’nin bir yıldır bitmeyen çevre düzenlemesi. Gidip yakından görebileceğiniz üzere engellisinden engelsizine her vatandaş için kabus haline gelmiş durumda. Şehrimizin birçok yerinden bu örnekleri çoğaltabiliriz. Bir isim değişikliğiyle bu sorunlar çözülemiyor maalesef, çözüm ancak fiili çalışmalarla, gözle görülür yeniliklerle ve bunların sağladığı memnuniyet geri dönüşleriyle mümkün olabilir. Lütfen göz boyamaya değil, çözüm üretmeye çalışalım”

haber.sol.org.tr


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER Çevre DüzenlemesiEngelliEngelliler GünüErişilebilirlikHalkapınarİzmirToplu TaşımaUlaşım kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri