*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Solunum Sorunları Yaşayan Kanser Hastası Sedasyon Yoluyla Ameliyat Edildi  (Okunma sayısı 462 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Solunum Sorunları Yaşayan Kanser Hastası Sedasyon Yoluyla Ameliyat Edildi



Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma Uygulama Hastanesi’nde, solunum sorunları yaşayan bir akciğer kanseri hastası genel anestezi verilmeden sedasyon yoluyla ameliyat edildi.

DEÜ’den yapılan açıklamaya göre, İzmir’de yaşayan 67 yaşındaki Eftal Özcanlar’ın akciğerinde kanserli kitle tespit edildi.

Tedaviye başlayan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Volkan Karaçam ve ekibi, solunum sorunları yaşayan hastaya genel anestezi vermeden müdahale etti. Sedasyon yöntemi kullanılan operasyonda hastanın akciğerindeki kitle, kapalı yöntem ile alındı.

Yaklaşık 2 saat süren operasyonun Ege Bölgesi’nde ilk kez yapıldığı belirtildi.

Özcanlar, 2 gün tedbir amaçlı gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doç. Dr. Volkan Karaçam, daha önce genel anestezi yapmadan çok ameliyat gerçekleştirdiklerini ancak kanser cerrahisinin oldukça zorlu bir alan olduğunu ifade etti.

Karaçam, hastanın solunum ile ilgili sorunları nedeniyle genel anesteziye sokulmadığını aktararak, “Sedasyon ile kanser cerrahisi yaptık. Hastamız şu an gayet iyi durumda” ifadesini kullandı.

Hasta Eftal Özcanlar ise kendisini çok iyi hissettiğini kaydederek, hastane ve doktorlara teşekkür etti.

AA


 KATEGORİLER Sağlık
 ETİKETLER Akciğer KanseriDoç. Dr. Volkan KaraçamDokuz Eylül ÜniversitesiKanser Ameliyatı Kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45