*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Namık Tuncel, Engelliler İçin Restoran Personelini Bilgilendirdi  (Okunma sayısı 200 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Görme Engelli Namık Tuncel, Engelliler İçin Restoran Personelini Bilgilendirdi



Ordu’da, Aktif Sosyal Tüm Engelli Dostları (ASTED) Koordinatörü de olan görme engelli Namık Tuncel, restoran personeline “Farkındalık Eğimi” verdi.

Geçirdiği trafik kazası sonrası gözlerini kaybeden Tuncel, yaklaşık 15 yıldır engellilerin sosyal hayatta yer almasını sağlamak için çeşitli eğitimler veriyor.

Tuncel, Altınordu ilçesindeki bir restoranın çalışanlarına yönelik, engellilere nasıl davranılması ve servis yapılması gerektiğini uygulamalı anlattı.

Namık Tuncel, engellilerin, özellikle otel ve restoranlardaki personelin hizmet açısından nasıl davranacağını bilmedikleri için sıkıntı yaşadığını söyledi.

Diğer müşterilere verilen hizmetin aynısını kendilerinin de görmek istediğini vurgulayan Tuncel, bu kapsamda eksiklerin tamamlanması adına yola çıktığını, gittiği illerdeki otel ve restoranlarda personele eğitim verdiğini belirtti.

Tuncel, personele, farklı engel grubundan müşteri olarak işletmeye gelenlere nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgi verdiğini dile getirerek;

“Müşterilerle ilgilenen personel ile mutfaktaki arkadaşlarımıza pratik ve uygulamalı eğitimler veriyoruz. Ben görme engelliyim, mutfaktaki şefimiz gören bir insan. Eşit şekilde onun gözlerini kapatıp beraber yemek hazırlıyoruz. Onun da duygularını, engellilerin dünyasına davet ederek bir çalışma yapıyoruz” dedi.

Tuncel’e eşlik eden psikolojik danışman Abdul Kadir Çoşkun ise çalışmaların engellilere ışık olmasını temenni etti.

Restoranın gıda mühendisi Kübra Sinanoğlu Koyun, aldıkları eğitim sayesinde farkındalıkların daha da arttığına dikkati çekti.

Gözleri kapalı şekilde Tuncel ile yemek hazırlayan şef Hülya Altunbaş da ilk başta çok heyecanlandığını belirterek;

“Ama gözlerim kapalıyken de yapabileceğimi hissettim. Zor gibi geldi, ‘başaramayacağım’ diye düşündüm ama olduğunu gördüm. O da hoşuma gitti. Namık beyle de aynı mutfakta çalışmak çok güzeldi. Bu yönde bir eğitim almayı isterim” diye konuştu.

mynet.com


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER AltınorduASTEDFarkındalık EğitimiGörme EngelliOrduTrafik Kazası Kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45