*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Çanakkale’de Engelsiz Bir Yaşam Alanı İstiyoruz  (Okunma sayısı 187 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Çanakkale’de Engelsiz Bir Yaşam Alanı İstiyoruz
« : Ağustos 27, 2022, 12:28:21 ÖÖ »
Çanakkale’de Engelsiz Bir Yaşam Alanı İstiyoruz



Toplumda bazen dışlanan ve hayatın içerisinde var olma mücadelesi veren zihinsel engelli çocuklar sosyal yaşam alanları ile beraber sosyalleşmeliler. Bazı etkinlikler ve spor dalları ile özdeşleşen özel çocuklar ve aileleri birbirini tanıdıkça, özel çocuklar daha fazla arkadaş edinebiliyor. Çanakkale’de bulunan Zihinsel Engelliler Derneği Valilik ve Belediye’nin, derneğe gereken konularda destek olduklarını belirtti.

Konu hakkında kendi çocuğu zihinsel engelli, özel bir çocuğu olan, Çanakkale Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Güngör Sağır, Gündüz bakım evi, kalıcı bakım evi, ve engelsiz bir yaşam yeri istiyoruz. Engelliler için özel bir kafe istiyoruz” diyerek ihtiyaçlarını belirtti.

Güngör Sağır Açıklamasının devamında,” Biz Çanakkale Zihinsel Engelliler Derneği olarak günlük yaşam ve bizden sonraki yaşamda ayakta kalmak, yaşayabilmek sosyal açıdan öz bakım becerilerini geliştirmeleri için yardımcı oluyoruz. Derneğimiz 2008 yılında kuruldu. Çoğunluk Çanakkale merkezde olmak üzere 99 tane üyemiz var. Halk Eğitim ve Gençlik İl Spor Müdürlüğü destekli yardım alıyoruz. Topluluk sayesinde veliler sosyalleşebiliyor.

Kurs yerleri ve spor tesisleri buluyoruz. Belediyemiz yer bulma konusunda bizlere çok yardımcı oldu. Valilikte bize her konuda yardımcı olmaya çalışıyor. Sesimizi duyurabildiğimiz kadar duyurmaya çalışıyoruz. Gündüz bakım evi, kalıcı bakım evi ve engelsiz bir yaşam yeri istiyoruz. Engelliler için özel bir kafe istiyoruz. Belediye önderliğinde bu kafe yarı özel olarak da kurulabilir. Halkımızın özel çocuklara karşı daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyoruz.

Spor alanında derneğimizin kulüpleri var. Çanakkale Özel Yıldızlar Gençlik spor kulüplerimizden biridir. Benimde özel bir çocuğum var. Çok güzel basketbol oynuyor ve sporla iç içe büyüdü. Çocukları ve aileleri bazı etkinliklerle buluşturarak onların sosyalleşmelerini sağlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

canakkalegundem.net


ETİKETLER ÇanakkaleEngellilerEtkinliklerGüngör SağırZihinsel Engelli Kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri