*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Rekortmen Atlet Oğuz Türker’in Hedefi Tokyo  (Okunma sayısı 432 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Rekortmen Atlet Oğuz Türker’in Hedefi Tokyo
« : Mayıs 31, 2021, 03:02:00 ÖS »
Rekortmen Atlet Oğuz Türker’in Hedefi Tokyo

Dubai’de düzenlenen Para Atletizm Grand Prix’sinde 4’ncülük getiren 4.09.92’lik derecesiyle Türkiye rekoru kıran Kütahyalı özel sporcu Oğuz Türker (21), en büyük hedefinin Tokyo Olimpiyatları olduğunu söyledi.

8 yıldır atletizm branşında piste çıkan özel sporcu Oğuz Türker, 100’den fazla madalya kazandı. 2019 yılında milli formayla çıktığı IPC Dünya Gençler Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Türker, 52 ülkeden 471 sporcunun mücadele ettiği Dubai Para Atletizm Grand Prix’sinde dördüncü oldu. 4.09.92’lik derecesiyle Türkiye rekoru da kırdı. 800 metre ve bin 500 metrede hem pist hem de salon kategorilerinde Türkiye rekoru unvanını elinde tutan Türker’in yeni hedefi ise olimpiyatlarda Türkiye adına madalya kazanıp, ay-yıldızlı bayrağı göndere çektirmek.

8 yılda 100’den fazla madalya

Atletizme 8 yıl önce matematik dersinden kaçarak katıldığı yarışma ile başladığını anlatan Oğuz Türker, “Bir yarışma vardı. ‘Derse girmeyelim oraya gidelim’ dedik. O şekilde spora başladım. Ferdi branşta yarıştım. O yarışmada dördüncü olmuştum. 8 yıllık sporcuyum. 100’den fazla madalyam var. Aralarındaki en değerlisi Gençler Dünya Şampiyonu olduğum madalya. Bu benim için bir basamaktı. Şimdi en büyük hedefim, olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek.” dedi.

DHA

ETİKETLER AtletizmDubaiKütahyaOğuz TürkerÖzel Sporcu