*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engeli Sporcu Lisansı Çıkartarak Yurtdışına İnsan Kaçıran Çete Çökertildi  (Okunma sayısı 719 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engeli Sporcu Lisansı Çıkartarak Yurtdışına İnsan Kaçıran Çete Çökertildi



Almanya’da düzenlenecek ‘engelsiz yaşam programına’ katılma bahanesiyle yurtdışına çıkmak isteyen dört kişi suçüstü yakalandı.

Halk oyunları lisansı çıkartarak gittikleri Macaristan’dan dönmeyerek iltica eden 11 kişinin ardından aynı yöntemle insan kaçakçılığı yapmak isteyen bir çete çökertildi. Çetenin, engelli dernek ve federasyonları üzerinden engelli sporcu lisansı çıkartarak yurtdışına insan kaçırmak istediği belirlendi. Bunun için Pasaport Şube Müdürlüğü’ne hizmet pasaportu için başvurular yapıldı. Durumdan şüphelenen Pasaport Şube ekiplerinin uyarısı üzerine Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı.

Yapılan çalışmaların ardından suç kayıtları bulunan, hazırladıkları belgelerin sahte olduğu belirlenen M.P., S.B., O.K. ile Y.D gözaltına alındı. Yapılan incelemede şüphelilerin, engelli dernek ve federasyonlara para karşılığında engeli sporcu lisansı çıkarttıkları, bu lisanslarla engeli olmayan kişileri yurtdışına kaçırmak istedikleri belirlendi. Şüphelilerin, sahte 10 engelli sporcu lisansıyla Almanya’da düzenlenecek ‘engelsiz yaşam programı’na katılma bahanesiyle kişileri yurtdışına kaçırmaya çalıştıkları kaydedildi.

18.01.2018 - Hürriyet



Etiketler : MÜSİAD KAYSERİ KIŞ VE DOĞA SPORLARI KULÜBÜ DERNEĞİ MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ DERNEĞİMÜLKİYELİLER BİRLİĞİ KAYSERİ ŞUBES MÜFTÜKIŞLA KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ