*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Annelik kavramı  (Okunma sayısı 933 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Annelik kavramı
« : Aralık 27, 2017, 02:59:40 ÖS »
Annelik kavramı

Annelik kavramı hepimiz için çok derin anlamlarla yüklüdür.Aklımıza hemen kendi annemiz , ona duyduğumuz sevgi,saygı, hayranlık ve minnet duyguları gelir.Gerçekten de her anne sadece yeni bir canlı dünyaya getirdiği için bile bütün olumlu sıfatları hak eder ve böyle bir güzelliği yaşamak her kadının hayalidir.

            Eğer hamilelik testlerinden olumlu sonuç alıp havalara uçmuşsanız,bu  son derece zevkli,  heyecan verici, zaman zaman da endişelere kapılacağınız yolculuğa birlikte çıkalım.

İLK ÖĞRENDİĞİNİZDE
            Uzun zamandır kurduğunuz düş sonunda gerçekleşti.İçinizde yavaş ve sessizce başlayan yaşam, sizi hayata daha çok bağlayacak, yeni hayallere ,heyecanlara sürükleyecek.Sevdiğiniz erkekten bir çocuk sahibi olmak hem ona hem kendinize verebileceğiniz en güzel armağandır.             

           Ancak anne adayının çeşitli endişeleri de vardır.Vücudu değişmeye başlayacaktır,artık eskisi gibi hareket edemeyeceğini,şık ve zarif olamayacağını hatta eşinin kendisini daha az beğeneceğini düşünür. Bilmediği bu yolculuktan, bebeğine iyi bakamamaktan ve doğumdan korkar.Bebeğinin sağlığını,cinsiyetini, kime benzeyeceğini ve bebekli bir yaşamın nasıl olacağını  merak eder.Mesleğime devam edebilecek miyim? günlük yaşam nasıl olacak?v.b. pek çok soru ilk anda aklını karıştırır.

            Bizim size tavsiyemiz,endişelerinizi mutlaka bir yakınınızla (eş,arkadaş,anne,kardeş yada doktorunuz) paylaşın bu sizi rahatlatacaktır.

Ve en önemlisi kendinizi yanında rahat hissettiğiniz, güvendiğiniz bir doktor edinin.Aylık kontrollerinizi hatta doğumunuzu aynı doktor yapsın.

            Eğer bebeğinizi tek başına bekliyorsanız,yani baba adayı yanınızda değilse bazı şeyler daha zor olacaktır. Fakat dostlar,aile ve doktorunuz size gereken desteği verecektir.Dahası küçük bebeğiniz sizi asla yalnız bırakmayacak,doğduktan sonra  da en yakın arkadaşınız olacaktır.

İlk duyduğunuzda belki havalara sıçrayacaksınız.Belki de donup kalacaksınız.

Belki önemli bir toplantının ortasında telefonla belki romantik bir akşam yemeğinin ortasında sevdiğinizin gözlerine bakarak,belki tahlil sonuçlarını kaldırımda okurken.

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.Evinizde artık zaman zaman size rakip zaman zaman size sırdaş olacak yeni bir arkadaş geliyor.

Gecenin bir yarısında kalkıp nöbetçi eczane aramaktan bitap bile düşeceksiniz.

Onu ilk kucağınıza almak için cesaret bulamıyacaksınız.Altını değiştirmemek için fazla mesai yapmayı, biberonunu ısıtmamak için sabah erkenden bakkala gitmeyi bile düşünebilirsiniz.

Bütün bunlar daha aklınızı çelmediyse, daha önünüzde eşinizin dokuz aylık hamileliği var.