*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: GİYSİLERİ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDELİM  (Okunma sayısı 915 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
GİYSİLERİ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDELİM
« : Aralık 27, 2017, 02:57:05 ÖS »
GİYSİLERİ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDELİM ?
 
 Bebek giysileri üçer aylık dönemlere bölünmüştür; etiketlerinde  0-3 ay, 3-6 ay.. şeklinde bedenler belirtilmiştir.  0-3 ay bedeninde fazla kıyafet almamanızı tavsiye ederim. Çünkü bebekler  hem çok hızlı büyürler hem de dar kıyafetleri hiç sevmezler.
 
 
 Bunun yanında giysilerin  %100  pamuklu  veya yünlü olmasına dikkat edin, sentetik kıyafetler hem alerji yapar hem de terletirler.
 
 
 Mağazalarda gördüğünüz çok süslü kıyafetleri almamak için kendinizi frenleyin. Örneğin yakası dantelli ya da fırfırlı olanlar bebeğin ağzını tıkayıp nefes almalarını engelleyebilir, ön tarafında bulunan kurdela boğazına dolanabilir veya giysinin herhangi biryerindeki işleme cildini tahriş edebilir...Bu nedenle sade modelleri tercih edin.   

             Artık hamileliğin sonlarına yaklaşıyorsunuz kelimelerle anlatılamayacak duygular içindesiniz. Bir taraftan  size anlatılanları düşünerek doğumdan korkuyor ve geciktirmek istiyorsunuz,  bir taraftan da bebeğinizi bir an önce görebilmek için hemen doğum yapmak istiyorsunuz. Bunlar her hamile kadının yaşadığı çelişkilerdir ve doğum,  olması gereken zamanda hiçbir mazeret kabul etmeden gerçekleşecektir.

BÜYÜK RANDEVUNUN TARİHİ

            Doğumun tarihini kesin olarak belirlemek imkansızdır ancak yaklaşık olarak hesaplamak için iki yol vardır;

 
 Son adetin ilk gününden itibaren 41 hafta sayılarak.
 
 
 hamile kalma tarihine 9 takvim ayı ekleyerek.
 

        Hesaplanan tarihten birkaç gün önce veya sonra olabileceği gibi uzayan hamilelik ya da erken doğum ihtimali de vardır. Tarih bu kadar belirsiz olduğuna göre şimdiden  egzersizlerle vücudunuzu doğuma hazırlamanız, ihtiyacınız olacak malzemeleri almanız ve doğum yapacağınız hastaneyi seçmeniz gerekir.