*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yaşadıkça Engelli Farkındalık Ödülleri 2017 Sahiplerini Buldu  (Okunma sayısı 696 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Yaşadıkça Engelli Farkındalık Ödülleri 2017 Sahiplerini Buldu



Türkiye’nin ilk engelliler haber ve bilgi sitesi Yasadikca.com, 2003 yılından bu yana günlük 15 bin ziyaretçi trafiği ile Türkiye’nin tematikte lider ve öncü haber kaynağı. 17 yıl ekranlara gelen 63 ulusal 3 dünya ödülü ile Yaşadıkça Engelliler TV programının Yasadikca.com dijital ortamda devam eden yayınıdır. Sağlık, spor, eğitim, kültür ve sanat, forum, teknoloji, başarı hikayeleri, dünya ve sosyal sorumluluk gibi başlıklarda zengin içerikleri ile Türkiye’de 10 milyon engelli anne ve babaları ile birlikte 30 milyon hedef kitleye ulaşabilen öncü bir markadır.

Yasadikca.com’da yer alan haberler arasında toplumun engellilik konusunda önyargı ve ayrımcılığa karşı bilinçlendirilmesi, fırsat eşitliği sağlaması, örnek rol model olması, sosyal fayda ve sosyal etki oluşturarak kamuoyunda sürdürülebilir farkındalık yaratanlar için ilk kez Karsan’ın değerli destekleri ve sponsorluğunda 10. Engelsiz Yaşam Fuarı’nda ‘YAŞADIKÇA ENGELLİ FARKINDALIK ÖDÜLLERİ 2017’ töreni düzenlendi.

1.Yaşadıkça Engelli Farkındalık Ödülleri 2017 törenine katkılarıyla destek veren ve ev sahipliği yapan Engelli dostu marka ünvanına da sahip olan Karsan Otomotiv Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu açılış konuşmasında, “2013 yılından bu yana EYAFEXPO’da engelliler için geliştirdiğimiz teknolojileri ve yeni ürünlerimizi tanıtma imkânı bulmuştuk. Geçtiğimiz yıl aynı zamanda, “Engelli Dostu Toplu Taşıma Üretici Firma” ve “Engelli Dostu Özel Onur Ödülleri” ile onurlandırıldık. Böylesine farkındalık yaratan bir organizasyonun bir parçası olmaktan bu yıl da heyecan duyuyor; organizasyonda emeği geçen A’dan Z’ye herkese teşekkür ediyoruz.

Bugün ülkemizde, nüfusun yaklaşık yüzde 15’i engellilerden oluşuyor. Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için her yıl artış gösteren kamu, özel sektör ve STK’lar nezdinde atılan adımları görmekten bizler de herkes gibi mutluluk duyuyoruz; kimi zaman bu adımlardan ilham alıyoruz.  Kim tarafından yapılıyor olursa olsun; iyi niyetlerle kat edilmiş yolu küçük görmüyoruz ancak daha önümüzde aşılması gereken süreçlerin olduğunu da biliyoruz.

İnsanoğluna fayda sağlayacak teknolojiler her geçen gün daha da hızlı bir şekilde hayatımıza giriyor. Karsan olarak, sahip olduğumuz teknolojiyle engelleri ortadan kaldırmak, yeni çözümler üretmek, her zaman önceliğimiz olan ve taviz vermeyeceğimiz amaçlarımız arasında yer alıyor.

Geliştirdiğimiz toplu taşıma araçları ile şehirlere modern çözümler sunan ve ulaşımda engelleri ortadan kaldıran Karsan olarak bu yıl da yerli üretim özelliği taşıyan ilk ve tek engelli minibüsümüz Jest+’nın yanı sıra 8 metrelik alçak tabanlı modelimiz Atak’ı EXPO EYAF’da sergiliyoruz. Bugün üretim aşamasında da dünyanın birbirinden farklı pek çok noktasına ihracat yaparken de engelsiz bir yaşam için ‘daha iyi ne yapabiliriz?’ sorusunu aklımızdan çıkarmıyoruz. Bu anlamda sektörümüzde sürdürülebilir farkındalık yaratacak “engelsiz ulaşım” için çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz.

Sözlerimi bitirirken bir kez daha gerek kamuoyunda yarattıkları farkındalık gerekse Karsan Ailesi’ne sundukları fırsat ve yakınlık için Engelsiz Yaşam Fuarı yönetimine ve engelliler haber sitesi yasadikca.com’a tekrar teşekkürlerimi iletiyor; engelsiz yaşam için emek sarf eden tüm katılımcıları saygılarımı sunuyorum” dedi.

‘YAŞADIKÇA ENGELLİ FARKINDALIK ÖDÜLLERİ 2017’ DE ÖDÜL ALAN İSİMLER

1.Ampute Futbol Milli Takımı – Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

Her türlü zorluklara rağmen büyük bir kararlılıkla bizlere Avrupa’da onur ve gurur yaşatan bir anda Türkiye’nin en önemli gündemi olarak engelliler ve engelli sporunun sürdürülebilir farkındalığını sağlayan Ampute Futbol Milli Takımı.

2. Ayhan Aktaş’la Engelsiz Programı – NTV Radyo

Engelli sporcuları ve engelli sporunu tanıtan Türkiye’nin ve tek Engelsiz radyo programı her hafta 18 branşta mücadele eden sporcuları ağırlıyor. Dinleyicilerini engelli müsabakalarından haberdar ediyor. Sürdürülebilir farkındalığa imza atan Engelsiz Programı Sunucusu Ayhan Aktaş.

3. Bir Dileğim Var Derneği – Alper Türedi

Lösemili kızını kaybetmesinin ardından kendini lösemili çocuklara adayarak çocukların mutluluk ağabeyi oldu. Dizi ve tiyatro oyuncusu Alper Türedi, ilk olarak Facebook’ta açtığı “Bir Dileğim Var” grubuyla lösemi tedavisi gören çocukların dileklerini gerçekleştirerek bir anlıkta olsa mutluluklarına ve sevinçlerine ortak oldu. Sosyal medya çok yoğun ilgi ile yaygınlaşan proje Bir Dileğim Var Derneği’ne dönüşerek lösemili çocukların mutluluğunu arttırmaya devam ediyor. Lösemililerin mutluluk ağabeyi olarak sürdürülebilir farkındalığa imza atan Alper Türedi.

4. İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı - Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu

Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda finalde Ukrayna'yı penaltı atışları sonucunda 4-3 yenerek şampiyonluğa ulaşan Erkek Milli Futbol Takımımızı Dünya ve Avrupa Şampiyonluğunun ardından Olimpiyat Şampiyonu olarak sürdürülebilir farkındalığa imza atan oyuncuları ve Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu.

5. Bir Gülümseme Dünyamızı Değiştirir Filmi - Koç Üniversitesi EÇADEM

Koç Üniversitesi Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi’nin hazırladığı Bir Gülümseme Dünyamızı Değiştirir kısa filmi ile izleyenlere bir bakışın bir tebessümün yok sayılmamanın önemini hatırlatmayı başardığı ve sürdürülebilir farkındalığa imza attığı için Koç Üniversitesi EÇADEM.

6. Engellilere Evde Tiyatro - Metin Zakoğlu

Tiyatroyu koşulsuzluklarla savaşma sanatı olarak gören, bugüne kadar Evde tiyatro, Engelliye tiyatro, Hastanede tiyatro ile hayranlarının ayağına giderek tiyatroya ulaşamayanların ulaşması ile sürdürülebilir farkındalığa imza atan Metin Zakoğlu.

7. Engelsiz Kanal D Projesi - Kanal D TV

Televizyon yayıncılığında bir ilke imza atarak işitme ve görme engelliler için, yazılı ve sesli betimlemeli dizi yayını yapan ilk televizyon kanalı olarak sürdürülebilir farkındalıkla diğer medya platformları için de rol model olmayı başaran Engelsiz Kanal D projesi için Kanal D Drama Müdürü Gülçin Çelik’i alkışlarınızla ödüllerini almaya sahneye davet ediyorum.

8.  Engelsiz Spor Programı - TRT Spor TV

Türkiye’de engelli sporunu ekranlara taşıyarak ilke imza atarak engelli sporcuların gözü ve kulağı olarak sürdürülebilir farkındalığa imza atan Engelsiz Spor Programı Sunucusu Cem Çınar’ı ödülünü almak üzere alkışlarınızla sahneye davet ediyorum.

9. Engelsiz Toplu Ulaşım Çözümleri -Karsan

Sahip olduğu teknolojiyle engelleri ortadan kaldırmak, yeni çözümler üretmeyi her zaman önceliğine alarak geliştirdiği toplu taşıma araçları ile şehirlere modern çözümler sunan ve ulaşımda engelleri ortadan kaldırarak sürdürülebilir farkındalığa imza atan Karsan Otomotiv Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu ve Pazarlama Müdürü Aslı Or.

10. Turkcell Diyalog Müzesi - Hakan Elbir & Kerem Okumuş

Müzecilik ve sanat tutkusu ile inovatif neler yapabiliriz diye araştırırken arkadaşının önerisiyle Hamburg’da Karanlıkta Diyalog Projesi ile tanışır. Projeyi yerinde deneyimleyerek sosyal girişimciliğin en güzel örneklerinden biri olan Karanlıkta Diyalog’u bireysel gayretleriyle Türkiye’ye kazandırdı. Berlin Duvarı gibi toplumdaki önyargı duvarını, sergiyi deneyimleyen herkeste yıkılmasını sağlayarak sürdürülebilir farkındalıkla toplumsal değişimin de mimarı Karanlıkta Diyalog’un Kurucu Ortağı Hakan Elbir ve Kerem Okumuş.

13.12.2017 - Yaşadıkça



Etiketler : KAYSERİ BAHÇELİEVLER MAHALLESİ BİLALİ HABEŞ CAMİ VE KURAN KURSU YAPTIRMA VE YAŞATMA DERNEĞİ KAYSERİ BAHÇELİEVLER CEZMİ KAYA CAMİ YAPTIRMA VE YAŞATMA DERNEĞİ