*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sivas'ta Kurulan Üst Geçit Görenleri Şaşkına Çeviriyor  (Okunma sayısı 960 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Sivas'ta Kurulan Üst Geçit Görenleri Şaşkına Çeviriyor



Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yaklaşık 30 metre genişliğindeki Sivas-Kayseri Karayolu'nun üzerinde kurulan 200 metre uzunluğunda ki yaya üst geçidi görenleri şaşkına çeviriyor.

Türkiye'nin en ilginç yaya üst geçitlerinden biri bu kez Karadeniz'de değil de Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kuruldu. Şarkışla'da Sivas-Kayseri Karayolu Dörtyol kavşağı yakınında Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından kurulan yaya üst geçidi akıllara durgunluk veren türden. Yaklaşık 30 metre genişliğindeki karayolu üzerinde kurulan geçidin uzunluğu 200 metre civarında. Merdiveni ve basamağı bulunmayan üst geçit engelli vatandaşların da kullanabileceği şekilde projelendirilmiş olsa da uzunluğu nedeni ile engelli vatandaşlar tarafından bile kullanılmıyor. Okullar bölgesinde yakın bir noktada kurulan üt geçidi sadece genç ve boş zamanı olanlar tercih ediyor. Yaşlılar, çocuklu kadınlar, tekerlekli sandalyesindeki engelliler ve çocuk ise tüm tehlikesine rağmen kavşağı kullanmak zorunda.

Yaşlılar inip çıkamıyor.

Şarkışlalılar gencinden yaşlısına kadar çok uzun olduğu içip köprüyü kullanmayı tercih etmediklerini belirtti. Köprüyü kullanan bir genç ise boş ve bol vakti olduğu zamanlar köprüyü kullandığını belirtti. Yaşlılar ise,"Biz yaşlıyız. Bu geçide inip çıkamıyoruz. Buna gücümüz yetmiyor. Tehlikesi olsa da karayolundan geçmek zorundayız." Dediler. Şarkışlalılar geçidin bulunduğu kavşakta ise kimi zaman ölümlü sonuçlanan birçok kaza da yaşandığını belirttiler. Şarkışlalılar kullanamadıkları yaya üst geçidinin yerine daha kullanışlı bir alt geçit yapılmasını istiyor.

12.11.2017 - İHA



Etiketler : Dersim Dört Dag Icinde Gezdim Su Alemi Gitme Turnam Gurbeti Ben Mi Yarattim Her Seher Her Sabah Kimsesi Yok Garip Kula Kulluk Yakisir Mi Ayrilik Hasretlik Kar Etti Cana