*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engellilere Elektrik ve Doğalgazda İndirim İçin Önerge Sunuldu  (Okunma sayısı 1128 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engellilere Elektrik ve Doğalgazda İndirim İçin Önerge Sunuldu



Görüşülmekte olan 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısına "Engellilere elektrik ve doğalgazda indirim yapılması" için Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna önerge sunuldu.

 CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, İzmir Milletvekili Musa Çam ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözen tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına sunulan önergede Engelli Hakkında Kanun kapsamında yer alanlara tahakkuk ettirilen elektrik ve doğalgaz kullanım bedelleri Bakanlar Kurulunca belirlenecek oranlar dahilinde Maliye Bakanlığı bütçesi tarafından karşılanarak ilgili kurumlara aktarılması teklif edildi. Önerge komisyondaki iktidar milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

 CHP'li Vekiller tarafından verilen önergede şöyle denildi.

 "Görüşülmekte olan 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının 4 üncü maddesine bağlı (e) işaretli cetvele aşağıdaki sıranın eklenmesini arz ve teklif ederiz.

 "... 01/07/2015 tarih ve 5378 sayılı engelliler hakkında kanun kapsamında yer alanlara ilişkin olarak tahakkuk ettirilen elektrik ve doğalgaz kullanım bedelleri gelir düzeyi ve engellilik durumu dikkate alınarak Bakanlar Kurulunca belirlenecek oranlar dahilinde Maliye Bakanlığı bütçesinin 12.01.31.00-01.1.2.00-1-09.6 tertibinde yer alan ödenekten karşılanarak ilgili kurumlara aktarılır. Uygulamaya ilişkin usul ve esaslar Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca müştereken belirlenir."

 08.11.2017 - engelsizhaber.net



Anahtar Kelimeler : bitmez yolumun ucu zaman eyvah birazcık adalet boşuna kendini yorma bu sabahta postacı ehlibeyt mezara koymayın beni Arif Sag  Konyalim Misget Pancar Pezik Degil Mi Su