*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Memur Adayları Atama İçin Meclis'e Gidecek  (Okunma sayısı 598 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Memur Adayları Atama İçin Meclis'e Gidecek
« : Temmuz 25, 2017, 11:25:53 ÖÖ »
Engelli Memur Adayları Atama İçin Meclis'e Gidecek



Engelli memur adayları 3. Atama için bir kez daha meydanlarda. 25 bin boş engelli kontenjan açığı karşısında 2017/EKPSS – Kura kontenjanı kapsamında sadece 2 bin 545 kadro verilmesi engelli memur adaylarının gündeminden düşmüyor.

 5 BİN KADRO BEKLENİLDİ

Engelli vatandaşlarımızın kamu kurum ve kurumlarında istihdam edebilmelerine olanak sağlayan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı kapsamında 2017 EKPSS – Kura tercih verme süreleri biterken, verilen 2 bin 545 kontenjan sayısı gündemden düşmüyor. Adaylar daha önce kendilerine 5 bin civarında kadro verileceğinin ifade edilmesine rağmen hem tercih tarihlerinin 4 ay ileriye atılmasına hem de kadro sayısının bahsedilenin yarısı kadar verilmesine tepki ile yaklaşırken bu tepkilerini bir kez daha meydanlara inerek dile getirecekler.

TALEPLER KARŞILIKSIZ KALDI

Daha önce 19 Temmuz 2017 tarihinde Engelliler Konfederasyonu Başkanı Avukat Turhan İÇLİ’nin de katılımı ile Devlet Personel Başkanlığı önünde yapılan basın açıklamasına herhangi bir açıklama gelmediğini ifade eden engelli memur adayları  bu kez de yarın saat 09:00’da Ankara Güvenpark'ta tekrardan bir araya gelecekler.  Adaylar buradan Devlet Personel Başkanlığının önüne gelip tekrardan bir basın açıklaması yapıp konunun ciddiyetini ifade etmeye çalışacaklar.

Basın açıklamasına daha önce olduğu gibi Engelliler Konfederasyonu Başkanı Avukat Turhan İÇLİ’nin de katılacağı öğrenirken basın açıklaması sonrasında adayların Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gidip konuyu siyasi partilerin vekillerine taşıyacakları ve konu hakkında da olumlu bir yanıt almadan dönmeyecekleri öğrenildi.

ENGELLİ MEMUR ADAYLARI DESTEK BEKLİYOR

Etkinliğe katılacak olan engelli memur adayları sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda bu mücadelenin sadece kendileri için olmadıklarını ifade ederken, engellilerin istihdam edilmesi konusunun tüm engelli vatandaşlarımızın ortak sorunu olduğunu, yarın Ankara’da yapılacak olan etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlanacağını imkanı olan özellikle Ankara’da ikamet eden tüm engelli vatandaşlarımızın ve yakınlarının bu etkinliğe katılmalarının önemli olduklarını belirterek diğer engelli vatandaşlardan da destek beklediklerini belirtmektedirler.

25.07.2017 - ekpsshaberleri.com