*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelsiz Sındırgı Belediye Hizmet Binası Hizmette  (Okunma sayısı 732 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelsiz Sındırgı Belediye Hizmet Binası Hizmette
« : Temmuz 01, 2017, 01:12:05 ÖÖ »
Engelsiz Sındırgı Belediye Hizmet Binası Hizmette



Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde engelsiz Belediye Hizmet Binası hizmete başladı.

Büyükşehir yasası ile hizmet ağının genişlemesi ve birimler açısında çalışma alanının yetersizliği sebebi ile yapılan yeni Sındırgı Belediyesi Hizmet Binası tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Son teknoloji ve detaylandırılmış ve sıkça düşünülmüş bir proje ile yapımı gerçekleştirilen Sındırgı Belediyesi Hizmet Binası bir hikayeyi taşıdığı gibi her kesimden vatandaşın kolaylıkla kullanabilmesi için en ince detayları barındırıyor.

Özellikle engelli vatandaşların rahatlığını sağlayan çalışmalar vatandaşların yüzünü güldürüyor. Engelli ve yaşlı vatandaşlar beş katlı binanın tamamını rahatça gezebiliyor.

Engelli ve yaşlı vatandaşların rahatlığını önemseyen ve projelerinde her zaman engelleri ortadan kaldıran Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş "Her kesimden vatandaşımızın rahatlıkla hizmet almaya hakkı var. Bizler gibi rahatça dolaşmaya, aradaki engelleri yok etmeye ihtiyacımız var. Bu konuda da birçok projeye imza atıyoruz. Bu kapsamda öncelikli olarak Büyükşehir belediyemiz ile işbirliği içerisinde 60 engelli vatandaşımıza akülü araç, tekerlekli sandalye ve motor gibi ihtiyaçlarını ulaştırarak dışarı çıkmalarındaki engelleri kaldırdık. Yeni yaptığımız meydanda ve yollarda kaldırım seviyelerini düşük tutuyor, rahatça ilerleyebilmelerini amaçlıyoruz. Yeni binamız yapılırken de öğrencim Halime'ye ve tüm engelli vatandaşlarımıza bir sözüm vardı. "Yeni binanın her yerini rahatlıkla dolaşabilecek, ihtiyaçlarınızı giderebileceksiniz", diye. Sözümüzü tuttuk normal vatandaşlarımız gibi engelli vatandaşlarımızın da tüm ihtiyaçları düşünülerek engelsiz bir bina inşaa ettik. Sağolsun bugün Halime kardeşim de ziyaretimize geldi. 3. Kata çok rahat bir şekilde ulaştı. Bizlere teşekkür etti. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Her zaman yanlarındayız. Hepimiz birer engelli adayıyız bunu unutmayalım."dedi.

Geçirdiği kaza nedeniyle engelli olan Halime "Başkanım sağolsun sözünde durdu. Eski belediye binasında hiç makama çıkamamıştım ben. Ki çoğu yerde sıkıntı yaşıyorum. Ama öyle güzel bir bina inşaa edilmiş ki kimseye ihtiyaç duymadan tüm katları dolaştım. Makam da başkanımı, öğretmenimi ziyaret ettim. Bizler gibi vatandaşlarımıza da değer verdiği için ve bu güzel hizmet binası için çok teşekkür ediyorum. Bir de şunu belirtmek istiyorum, kaldırımlar da şimdi bizlere uygun yapılıyor. Ancak gelişi güzel araç park ediliyor. Bu konuda lütfen duyarlı olalım."sözleri ile duygularını ifade etti.

14.06.2017 - haberler.com