*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Şampiyon Öğrencilerle Bir Araya Geldi  (Okunma sayısı 663 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Şampiyon Öğrencilerle Bir Araya Geldi
« : Mart 15, 2017, 01:08:14 ÖS »
Engelli Şampiyon Öğrencilerle Bir Araya Geldi



Dünya engelli vücut geliştirme şampiyonu Tolga Murat Balıkçı, Muş Alparslan Üniversitesinde düzenlenen konferansa katıldı.

Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat'ın daveti üzerine 25 yıl aradan sonra memleketi Muş'a gelen Dünya Kainat ve Vücut Geliştirme Şampiyonu Tolga Murat Balıkçı, mücadele azmini üniversite ve lise öğrencileriyle paylaştı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından organize edilen ve Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, bir toplumda sanat, kültür ve spor yoksa o toplumun dengeli bir toplum olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Polat, "Siz bir toplumu sadece ekonomik anlamda çok müreffeh bir toplum haline getirmekle aslında idare edemezsiniz, orada bir denge tutamazsınız. Dolayısıyla bir toplumun her açıdan tatmin edilmesi gerekiyor. Malumunuz burada çok büyük terör hadiseleri yaşandı. Muş merkezinde çok fazla hissetmedik ama Doğu'nun değişik yerlerinde çok büyük terör hadiseleri vardı. ve belki bu hadiselerin altında yatan en önemli nedenlerden bir tanesi ekonomiden çok daha fazla söz etmiş olduğumuz bu alanlarda gençlerin tatmin edilememesidir." dedi.

Polat, sözlerine şöyle devam etti:

Konferansa katılan Tolga Murat Balıkçı, "İnsan ruhu ile bedenini kontrol edebiliyorsa insandır. Vücudum bir ordu gibi benimle adeta savaşıyor. Kişinin bacağı olmayabilir, kolu olmayabilir. Her zaman şunu söylüyorum, benim bacağımı alın, kolumu alın, diğer bacağımı alın, eğer ben bir şey istiyorsam o iş bitmiştir burada en önemli ruhla bedeni kontrol altında tutabilmektir asıl önemli olan o." diye konuştu.

09.03.2017 - AA



Anahtar Kelimeler : KAYSERİ GİRİŞİMCİ GENÇ LİDERLER GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ KAYSERİ GİRİŞİMCİ GENÇ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ KAYSERİ GENÇLİK SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ