*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 68 Çocuktan 1’i Otizmli Olarak Dünyaya Geliyor  (Okunma sayısı 1434 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
68 Çocuktan 1’i Otizmli Olarak Dünyaya Geliyor
« : Mart 02, 2017, 12:27:03 ÖS »
68 Çocuktan 1’i Otizmli Olarak Dünyaya Geliyor



ZİÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Tüp Bebek Uzmanı Aylin Ayaz Yılmaz, İstatistiklere göre 10 yıl önce 88 çocuktan 1’i otistik doğarken, şimdi ise 68 çocuktan 1’inin otistik dünyaya geldiğini söyledi.

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Yönetim Kurulu Üyesi Tüp Bebek Uzmanı Aylin Ayaz Yılmaz, otistik çocuklara yaşam becerileri kazandıran ZİÇEV hakkında bilgi verdi. Çocukları başkalarına bağlı olmadan nasıl yaşayacaklarını öğrettiklerini belirten ZİÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Ayaz Yılmaz, “ZİÇEV merkezi Ankara’da olan, Türkiye geneli 14 şubesi  bulunan bir kuruluş. Antalya ZİÇEV 1989 yılından kuruldu. Bu merkezde 98 öğrencimiz var. Çocuklarımıza başkalarına bağlı olmadan yaşamalarını öğretiyoruz” dedi.

EBEVENYLERE SESLENDİ

Otistik çocukların yaşadığı sıkıntıları anlatan ve toplumun bu çocukları sahiplenmesi gerektiğine değinen ZİÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Ayaz Yılmaz, ebevenylere seslendi. ‘Çocuklarımıza birbirimizle bir olmayı öğretmeliyiz’ diyen Aylin Ayaz Yılmaz, “Çocuklarımıza birbirimizle yaşamayı öğreteceğiz. Çocuklarınıza Daum sendromlu çocuklardan korkmamaları gerektiğini öğretin. Benim çocuğum olmaz demeyin. Herkes bir potansiyel engellidir. Bir kaza geçirip, sizde bedensel engelli yada zihinsel engelli olabilirsiniz. Hepimiz olabiliriz” diye konuştu.

YAŞAM ODALARIMIZ VAR

ZİÇEV olarak çocukları topluma kazandırdıklarını belirten Aylin Ayaz Yılmaz, “Yaşam odalarımız var. Çocuklarımız burada kettle su kaynatabiliyor, lavaboya gidebilir. Biz çocuklara bir birey olduklarını öğretiyoruz. Çocuklarımız maddi durumu yetersiz çocuklar. ZİÇEV’de bu çocuklarımıza meslek öğretiyoruz. Örneğin garsonluk öğretiyoruz, engelsiz cafe de çalışıyor. Daum bebekleri dünyanın en mutlu bebekleridir. Sürekli gülümserler” dedi.

RAKAMLAR ARTIYOR

Otistik doğan bebek sayısının her geçen gün arttığına dikkati çeken ZİÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Ayaz Yılmaz, “ İstatistiklere göre 10 yıl önce 88 çocuktan 1’i otistik doğarken, şimdi ise 68 çocuktan 1’i otistik dünyaya geliyor. Bugün doğan 750 çocuktan bir tanesi Daum sendromlu doğuyor. Bu rakamlara artıyor. Biz bu çocuklarımıza yardım etmek zorundayız. Buda şunu gösteriyor biz artık bunları yok sayamayız” diye konuştu.

24.02.2017 - Antalya Gündem



Anahtar Kelimeler : KAYSERİ NURİHAS MAHALLESİ GÜZELLEŞTİRME VE CAMİ YAPTIRMA YAŞATMA DERNEĞİ KAYSERİ MÜTEŞEBBİS ESNAF SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ KAYSERİ ŞUBESİ