*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Malatya'da Engelli Çocuk Yangında Hayatını Kaybetti  (Okunma sayısı 749 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Malatya'da Engelli Çocuk Yangında Hayatını Kaybetti
« : Mart 02, 2017, 12:02:51 ÖS »
Malatya'da Engelli Çocuk Yangında Hayatını Kaybetti



Malatya'da 4 katlı apartmanın ikinci katında çıkan yangında 7 yaşındaki engelli bir çocuk ölürken, çocuğun anne ve babası zehirlendi.

Aslanbey Mahallesi Halep caddesi üzerinde bulunan apartmanda nedeni tespit edilemeyen bir yangın çıktı. Komşular tarafından sabaha karşı yoğun duman kokusu geldiğinden dolayı durumu itfaiyeye bildirdiler. Evin bir odasında çıkan yangında ailesiyle yaşayan Otistik hastası Burak Hanbay (7), olay yerinde öldü. Anne Alev, baba Turan'da olay yerine gelen 112 sağlık ekiplerince Malatya devlet hastanesine kaldırıldı.

Öte yandan Polisler ailenin GBT sorguları yapıldığı sırada Hanbay ailesinin bir de kız çocuklarının olduğu öğrenildi. Olay yerinde olmayan 8 yaşındaki Sena Hanbay dün akşam yan binada bulunan akrabalarında kalmaları için bıraktıkları öğrenilirken, polislerin çocuğu görmek için çağırdıkları görüldü. Minik sena hiçbir şeyden habersizce akrabaları tarafından olay yerinin önüne getirildi. 112 sağlık ekipleri tarafından kucaklanan ve ambulansa bindirilen minik Sena korkmaması için olay yerinden uzaklaştırıldı.

Yangından sonra zehirlenme haberini duyan yakınları olay yerine koştular. Sinir krizleri geçiren akrabaları baygınlıklar geçirirken göz yaşları döktüler.

Olay yeri inceleme ekipleri yangının neyden çıktığını araştırırken, halen bir bulguya rastlanmadığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

02.03.2017 - DHA



Anahtar Kelimeler : KAYSERİ OVAKENT EĞİTİM KÜLTÜR VE SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ KAYSERİ OTO SANATKARLARI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ