*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kocamaz: Mersin'i Engelsiz Kent Yapmak İstiyoruz  (Okunma sayısı 814 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kocamaz: Mersin'i Engelsiz Kent Yapmak İstiyoruz
« : Ocak 18, 2017, 05:04:38 ÖS »
Kocamaz: Mersin'i Engelsiz Kent Yapmak İstiyoruz



Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) ocak ayı olağan toplantısı Hilton Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MERTİD Başkanı Hamit İzol ve dernek üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, engellilerin toplumun bir parçası olarak görmenin insanlık görevi olduğunu, Mersin’i engelsiz bir kent yapma amacına yönelik çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Başkan Kocamaz, şöyle devam etti:

"Otellerimiz de bu konuda çok önemli bir işlev görüyorlar. Eğer Mersin’i engelsiz bir kent yapmak istiyorsak, konaklama tesislerinde halihazırdaki engelleri kaldırmak lazım. Daha önce yaptığımız protokol çerçevesinde birçok arkadaşımız bu işi ciddiye aldı ve öncelikli hale getirdi. Otellerinde engelli vatandaşların da rahatça faydalanarak, engelsiz olarak kullanabileceği değişiklikleri yaptılar. Ama bizim talebimiz Mersin’deki bütün otellerin bu konuda duyarlılık göstermesi ve bu kervanda yerini alması."

MERTİD Başkanı İzol ise, Büyükşehir Belediyesi ile MERTİD arasında imzalanan Engelli Dostu Oteller Projesi protokolüne dikkat çekti. Engelli dostu 46 otel ve 17 seyahat acentesine yapılan incelemelerde bir çok otel ve işletmelerin engelli dostu işletmeler olduğunun vurgulayan İzol, Kocamaz’ın otellere plaket ve bayrak hediye ettiğini hatırlattı. Daha sonra Engelliler Dairesi Başkanı Hasan Celal Taş, Engelli Dostu Oteller Projesi hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

18.01.2017 - DHA



Anahtar Kelimeler : arşivi Burak Turan Zifir A'dan Z'ye Windows.pdf Haluk Isindag Anili Fikralar Abdullah Ziya Kozanoglu Gultekin Hakan Soysal Gun.pdf Hakan Soysal Gun Ogleden Sonra pdf