*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz: Yaşanan Engel Olimpiyat Kentine Yakışmıyor!  (Okunma sayısı 684 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz: Yaşanan Engel Olimpiyat Kentine Yakışmıyor!



Akasyamhaber.com da yayınlanan ‘Samsun Büyükşehir’den Engelli Ayıbı’ isimli özel haber istinaden bir açıklamada bulunan CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, yaşananların 2017 Engelli Olimpiyatlarına hazırlanan Samsun’a hiç yakışmadığını dile getirdi.

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, “2017 İşitme Engelliler Olimpiyat (Deaflympics) Oyunları'nın Samsun'da yapılacak olması, Samsun kamuoyunda büyük bir heyecan yaratmıştır. Ancak Samsun, tüm yaşam alanları dâhil, engellilerin yaşamını kolaylaştıracak tedbirleri almaktan bir hayli uzak görünüyor. Her tarafa, ‘Olimpiyat kenti Samsun’ diye tabelalar astırarak Olimpiyat kenti olunamayacağını bir defa daha görmüş oluyoruz. Engellilerin, toplu taşıma araçlarında yaşadıkları sıkıntıları görmesi için, Yusuf Ziya Yılmaz'ın, bir defa olsun bu araçlara binmesini ve bu iddiaların doğruluğu veya yanlışlığını bizzat test etmesini istiyoruz. Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne toplu taşıma sistemi ile gelen hastaların mağduriyetlerini gördükçe, Olimpiyatı izlemek için Samsun'a gelecek olan engellilerin aynı sıkıntıları yaşamaması için gereken önlemlerin bir an önce alınmasını diliyoruz” diye ifade etti.

SAMSUN'U MAHÇUP ETMEYİN

Akcagöz, “SAMULAŞ’a ait otobüse binebilmek için engelli rampası olmamasından dolayı engelli vatandaşlarımız araçlara binme sorunu yaşamaktadır. Herkesin özel araç tutacak parası olmadığına göre, bu eksikliğin de derhal giderilmesi gerekiyor. Toplu taşıma araçlarının engellilere uygun yapılması konusunda yasal düzenleme var olmasına rağmen, Samsun’da  bu düzenlemelerin yapılmamış olması, Olimpiyatların da Samsun'da yapılacağı düşünüldüğünde, gelecek olan misafirlere mahcup olmamak adına giderilmesi gereken bir eksikliktir. Samsun'da, engellilerin haklarını savunan dernek temsilcileri ile Samsun Valiliği bir toplantı gerçekleştirmeli ve engelsiz insanların göremediği sıkıntıların da ortadan kaldırılması için çalışılmalı ve bu ayıp ortadan kaldırılmalıdır. Olimpiyat Oyunları düzenlemek güzel de, ortada bir aksaklık varsa bunun mutlaka giderilmesi gerekmektedir. Şayet aksi olursa sadece Samsun Valisi ya da Büyükşehir Belediye Başkanı değil, hepimiz mahcup olacağız. Samsun'a bu mahcubiyeti yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur ” şeklinde konuştu.

İŞTE O HABER

11.11.2016 – akasyam.com


Anahtar Kelimeler : arkadaşlar bu konuda sizlere herhangi bir numaradan istediğiniz numarayı nasıl arayabileceğinizi göstereceğim başlayalım Sitemize girelim Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi