*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelsiz Yaşamın Adı Özgür Altınok Engel Tanımayacağını Kanıtlıyor  (Okunma sayısı 688 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelsiz Yaşamın Adı Özgür Altınok Engel Tanımayacağını Kanıtlıyor



Doğuştan görme engelli 33 yaşındaki Özgür Altınok, önüne çıkan zorlukları bir bir aşarak, gündüz lisede müzik öğretmenliği, akşamları TRT Kent Radyosu'nda sunuculuk yaparak, yaşamanın ve insanlara yol göstermenin engel tanımayacağını kanıtlıyor.

Altınok, İstanbul'da, 1983 yılında görme engelli olarak dünyaya geldi. Yaşama dört elle sarılan Altınok, eğitim hayatında da aynı azim ve başarıyı gösterdi, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünden mezun oldu.

Daha sonra mezun olduğu fakültede yüksek lisansa başvuran Altınok'un talebi, görme engelli olduğu bahanesiyle reddedildi. Bunlara rağmen yılmayan Özgür Altınok, Amerika'daki Berkley Collage of Music sınavını kazandı.

Özgür Altınok, ailesinin de desteğiyle okulu 3 yılda bitirdi. Türkiye'ye 2010'da dönen Altınok, Ataşehir Remzi Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde müzik öğretmeni olarak çalışmaya başladı. Bununla yetinmeyen Altınok, haftada 4 gün, 19.30-21.00 arasında, TRT Kent Radyosu'nda kendisinin hazırladığı "Kent Show" programını sunuyor.

İş dünyasındaki mutluluğu gönül dünyasına da taşımak isteyen Altınok, kendisi gibi müzik öğretmenliği yapan, görme engelli Feyza Demir Altınok ile 2013'te dünya evine girdi. Altınok çifti, şimdi bebek sahibi olmayı düşünüyor.

"Hayatımdan çok memnunum"

Altınok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her zaman hayata pozitif baktığını söyledi.

Hedeflerinden asla vazgeçmediğini anlatan Altınok, "Eğitim hayatımda da vazgeçmedim. Ailem bana her zaman büyük destek verdi. Amerika'ya giderken, sıkıntı çekeceğimi düşünüyorlardı ancak oldukça verimli ve güzel geçti. Öğrencilerimin beni kendilerinden birisi, arkadaş olarak görmeleri çok keyif veriyor. Öğrencilere çok yakın olmamız lazım. Onlar bize emanet. Çok şanslıyım. Onlarla beraber şarkı söylüyoruz, eğleniyoruz." dedi.

Altınok, radyoda sunuculuk yapmanın da çok keyifli olduğunu aktararak, "Hayatım boyunca hep iyi insanlar karşıma çıktı. Ailem, arkadaşlarım, öğrencilerim hep öyle oldu. Radyodaki arkadaşlarım da sağ olsunlar çok iyiler. Bana çok yardımcı oluyorlar. Programlar çok keyifli geçiyor. Daha ilk başta bana kapıları açtılar. Ben de karşılığını vermeye çalışıyorum. Hayatımdan çok memnunum. Çok da mutlu bir evliliğim var. Şimdi de annem babam bir de torun istiyor." diye konuştu.

"Çok sevilen birisi"

Okul Müdür Yardımcısı Osman Karataş, Altınok'un hayat dolu, etrafına her zaman mutluluk saçan birisi olduğunu dile getirdi.

Altınok'un ders saati az olmasına rağmen öğrencileriyle çok başarılı iletişim kurmayı başardığını belirten Karataş, şunları kaydetti:

"Öğrenciler, zil çalmadan 'Hocam ders başladı' diye alıp onu sınıfa götürüyor. Bu kadar sevilen bir insan. Çok genç olmasına rağmen üniversitelerde okuyan öğrencileri onu ziyaret etmek için Türkiye'nin her yerinden geliyorlar. Böyle bir insanla aynı okulda okumak da bizim için mutluluk verici."

Radyodaki çalışma arkadaşlarından Anıl Çıtak da Altınok'u çok sevdiklerini söyledi.

Onunla çalışmanın keyif verici olduğunu vurgulayan Çıtak, "İç dünyasındaki güzellikler yüzüne vuruyor. Görme engelli diyemeyiz ona. Öğretmen ama aslında radyocu olarak doğmalıymış. Kapıdan girer girmez bizi de mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

20.08.2016 - AA