*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Down Sendromlu Soner Şahin'e MABESEM Hayat Verdi  (Okunma sayısı 600 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Down Sendromlu Soner Şahin'e MABESEM Hayat Verdi
« : Ağustos 16, 2016, 03:41:02 ÖÖ »
Down Sendromlu Soner Şahin'e MABESEM Hayat Verdi



Bir süre önce annesini kaybeden ve psikoloji bozulan Down Sendromlu Soner Şahin'in yüzü, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezinde (MABESEM) aldığı bağlama kursu ile yeniden gülüyor. Haftanın 3 günü kursa giden Soner Şahin, şimdi zamanının keyfini çıkarıyor.

1982 yılında Akçadağ'da dünyaya gelen Down Sendromlu Soner Şahin, 7 çocuklu bir ailenin en küçüğü. Çocukluk yıllarını geçirdiği Akçadağ'ın Gölpınar Mahallesi'nde insanların yakın ilgi ve sıcak davranışlarıyla farklılığını hissetmeyen Soner Şahin, 'Soner Emmi' diye anılmış yıllar boyu. Annesinin rahatsızlığı nedeniyle ailesiyle birlikte Malatya'ya göç eden Soner Şahin; kısa süre içerisinde bulundukları bölgede insanların sevgisini kazanıp, özellikle Malatyapark'ın maskotu haline geldi. Haziran ayında hayatta en çok düşkün olduğu annesini kaybeden Soner Şahin'nin, bir cuma namazı çıkışında camii cemaati sayesinde hayatının seyri değişti.

Cami cemaati, MABESEM faaliyet alanlarından bahsederek burayı tavsiye etmesi, Soner Şahin'nin içindeki cevherin gün yüzüne çıkarak, mutluluğu yakalamasına vesile oldu. O günden sonra MABESEM'e gelerek Temel Sanat Eğitimi ve Bağlama Eğitimi alan Soner Şahin'nin yüzü gülmeye başladı.

HAFTANIN 3 GÜNÜ KURSA GELİYOR

Soner Şahin, ile yakından ilgilenen yeğenleri, "Soner, her geçen gün daha çok mutlu oluyor ve yüzü daha çok gülüyor. Buna vesile olan herkesten Allah razı olsun. Umarım Soner gibi toplumuzun diğer farklı bireyleri de, sanat merkezinin imkanlarından yararlanmaya başlar" dediler.

Mutluluğu gözlerinden okunan Soner Şahin, ise haftanın 3 günü kursa geldiğini belirterek, "Burayı çok sevdim. Öğretmenlerim benimle çok ilgileniyorlar. Bağlamam var. Burada öğretmenlerim nota veriyor ben gidip evde tekrar ediyorum" şeklinde konuştu.

15.08.2016 - Malatya Bu Sabah