*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşitme Engelli Kardeşler Şampiyon Olmak İstiyor  (Okunma sayısı 1061 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

• Administrator
  • Hero Member
İşitme Engelli Kardeşler Şampiyon Olmak İstiyor
« : Temmuz 21, 2016, 12:39:14 ÖS »
İşitme Engelli Kardeşler Şampiyon Olmak İstiyor

7 çocuklu yoksul bir ailenin işitme engelli üç kızı Rezzan, Kader ve Zeliha, hem dünya şampiyonasında hem de gelecek yıl olimpiyatlarda şampiyon olmak istiyor.

İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek karateci 3 kardeş SABAH'a konuştu.

Samsun'da bugün başlayacak olan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Işık ailesinin engel tanımayan üç kızı Rezzan (23), Kader (19) ve Zeliha (21), zorlu turnuva öncesi SABAH'a konuştu. Yedi kardeş arasında işitme engeli olan bu 3 kardeş, karateye gönül vererek hayatlarının güzelliklere kavuştuğunu anlattı. Kazandıkları başarılar sonrası devlet sporcusu olduklarını söyleyen, kariyerinde Olimpiyat 3.'lüğü bulunan Rezzan, "2013'te Sofya'da İşitme Engelliler Olimpiyatı'nda sakat olmama rağmen yarıştım ve madalya kazandım. Şimdi de Samsun'da aynı başarıya imza atmak istiyorum" dedi. Avrupa Şampiyonu Kader, spora başlamanın hayatında verdiği en doğru karar olduğunu belirterek, "Eskiden çok kötü şartlarda yaşıyorduk. Şimdi her anlamda yaşam kalitemiz yükseldi" diye konuştu. Olimpiyat 2.'si Zeliha ise, hem bu şampiyonada hem de gelecek yıl İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda (Deaflympics) Türkiye'nin yüzünü güldürmek istediklerini söyledi.

500 SPORCU

İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası bugün Samsun'da başlıyor. 24 Temmuz'da bitecek organizasyon, 500'e yakın sporcunun mücadelesine sahne olacak. Türkiye adına 101 sporcu yarışacak. İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları; masa tenisi, plaj voleybolu, tekvando, karate ve judo dalları olmak üzere 5 branşta gerçekleştirilecek.

20.07.2016 - Sabah
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri